Юрій Чаборай: «Колись президент, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що гроші на стадіон будуть. І дотримав слова!»

Юрій Чаборай: «Колись президент, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що гроші на стадіон будуть. І дотримав слова!»
1
Юрій Чаборай: «Колись президент, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що гроші на стадіон будуть. І дотримав слова!»

Як усім відомо, зараз у розпалі «футбольний сезон». Тому актуально поспілкуватись з причетними до цього найбільш популярного у світі спорту! Тож, сьогодні нашим співрозмовником є спонсор рівненського народного клубу «Верес», засновник компанії «Інтер-Бетон» – Юрій Чаборай.

Юрію, скажіть, чому саме «Верес», а, точніше, чому саме футбол? Ви займались цим спортом в дитинстві?


– Звісно, як і всі юнаки, я займався спортом. Ще колись, у моєму рідному місті Кузнецовську – зараз він Вараш. Спочатку – це була легка атлетика, але зважаючи на мою комплекцію – вона не пішла (сміється), трішки заважкий був хлопчина. Потім я пішов на бокс. Але проблеми з зором завадили іти в цьому спорті далі. І я подався на популярну на той час греко-римську боротьбу. Це був в кінець 80-х – початок 90-х років, в моді були фільми з Брюсом Лі, Чаком Норрісом. І я був одним з тих юнаків, кого вони надихали займатися бойовими мистецтвами. Досі з теплом згадую свого чудового тренера Магомедова Абдула Алесановича.

З часом, прийшла любов і до футболу, яка зараз проявляється у підтримці місцевого клубу «Верес».

Давайте поговоримо про майбутнє і перспективи «Вереса». Нещодавно відбулася доволі знаменна подія – Кабінет Міністрів України виділив 100 мільйонів гривень на реставрацію стадіону «Авангард».

– Так. Я, як людина, яка щиро підтримує команду «Верес», дуже вдячний нашій рівненській рідній команді, зокрема, Віталію Станіславовичу Ковалю, нардепам Олександру Ковальчуку, Олександру Салійчуку, Олександру Аліксійчуку, які посприяли, аби Кабмін все ж виділив кошти на реставрацію нашого «Авангарду». Та найбільша подяка, звісно, президентові - Володимиру Олександровичу Зеленському. Колись він, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що кошти на стадіон будуть! І обіцянки, як бачимо, дотримався! А якщо коштів на реставрацію стадіону все ж не вистачить, то залучимо до збору грошей місцевих ромів, про яких нещодавно згадував наш мер Олександр Третяк (сміється). Це вони вміють робити дуже добре.

Пане Юрію, ще одне питання, яке цікавить усіх – база команди «Верес», яка має розташовуватись в районі «Пагорбу Слави». Які перспективи та терміни будівництва цієї бази?

– Від імені усієї команди «Верес», хочу щиро подякувати депутатам за те, що одноголосно проголосували за виділення землі під нашу тренувальну базу. В проекті планується ультрасучасний комплекс, з трьома тренувальними стадіонами стадіони і всією інфраструктурою, потрібною для життєзабезпечення футбольної команди. Така база нам вкрай необхідна для повноцінного якісного тренування команди. Адже ми йдемо вперед та сподіваємось на велике майбутнє «Вереса». Щодо термінів – сподіваюсь, за два роки буде все готово!

Якщо не секрет, за які кошти буде відбуватись будівництво бази?

– Фінансування передбачено за внутрішні кошти клубу «Верес». Звісно, якщо рівняни або ж місцева влада захочуть долучитися до будівництва – ми будемо щиро раді, адже будівництво такого комплексу – справа не дешева! До речі, а ви вже чули, що наш «Верес» вже став акціонерним?

Отже ви, як бізнесмен, рекомендуєте нам вкладати кошти в акції «Вереса»? Адже тепер будь-який мешканець Землі може вкласти гроші в акції клубу і стати співвласником Вереса?

– Абсолютно правильно! Я вважаю це правильним – вкладати, навіть якщо від цього ви прагнете тільки заробити. Оскільки зараз йде так звана «нульова» ставка – мінімальна ціна, яка взагалі можлива в історії клубу – це 100 гривень. Купувати акції «Вереса» перспективно, адже попереду у клубу велике майбутнє.

Давайте поговоримо про нашу команду, як ви оцінюєте нинішній склад «Вереса», чи є у вас свій улюбленець, за якого вболіваєте найбільше?

– Сміливо можу сказати, що теперішній склад команди сильний та перспективний. Усі хлопці – справжні професіонали. Втім, не буду приховувати, в мене є улюбленець серед гравців – це Роберт Гегедош. Думаю, цей футболіст досягне неабияких висот.

Вас можна зустріти на всіх матчах команди. Любите ходити на гру з сім'єю чи друзями?

– Моя донечка обожнює футбол, тож жодна гра без неї не обходиться. Кожен похід на матч «Вереса» – для неї свято. Також залучаю до наших походів на гру дружину. Виходить в нас така сімейна традиція – ходити на всі матчі нашого клубу. Вболіваємо і віримо – місцевий футбол має не гірші перспективи, ніж славнозвісні команди з Португалії чи Бразилії. Тож, ми всіма силами сприяємо, аби наш рівненський «Верес» у майбутньому став всесвітньо відомим брендом!

1
Спорт
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі