В лабіринті авторинку: що потрібно знати при покупці потриманого авто?

В лабіринті авторинку: що потрібно знати при покупці потриманого авто?
0
В лабіринті авторинку: що потрібно знати при покупці потриманого авто?

Купівля автомобіля – це питання до якого ми підходимо з усією серйозністю. Адже кожен з нас обирає собі не просто друга на ходу, а справжнього члена сім`ї. До придбання вживаного автомобіля кожен підходить індивідуально, але сам процес має свої певні тонкощі та нюанси про які варто знати кожному.

Ринок вживаних авто у Рівному переживає справжній бум. Звичайно, вибір «вживаних» автомобілів просто вражає своїм спектром різноманітності. Тематичні автомобільні сайти буквально «киплять» свіжими оголошеннями. В такому «морі» пропозицій дуже легко заплутатись, тим паче, сьогодні є багато продавців-шахраїв, які просто прагнуть наживи. Однак, не у всіх добре виходить обдурити покупців, тим більше, фото і додаткова інформація можуть багато чого розповісти про автівку. Певне враження про той чи інший автомобіль може скластись навіть без огляду в живу.

Для початку було б добре визначитись з тим, яке авто ви хочете та грамотно сформувати ваш запит на сайтах. Не зайвим буде відфільтрувати биті та нерозмитнені автівки, за умови звичайно, якщо ви не шукаєте саме це - така фільтрація дозволить зменшити кількість оголошень.

Цільове призначення

Перед переглядом того чи іншого варіанту автівки вам варто конкретно визначитись, для яких цілей потрібне авто. Якщо ви плануєте собі пересуватись у місті без об`ємних багажів, тоді вам не варто акцентувати увагу на великогабаритних авто, так як вони менш зручні при маневрах і далеко не заощадливі. До того ж їх утримання більш дорого вартісне.

Якщо ви плануєте дальні поїздки, то для вас ідеальним варіантом стане автомобіль D або Е класу. Якщо ж ви поціновувач поїздок за місто на природу, тоді для вас ідеальний варіант - позашляховик.

Інформативність фотографій в оголошеннях

Фотографії можуть  "розповісти" про багато нюансів. Звичайно, велика кількість знімків у оголошенні вітається, особливо якщо вони зроблені з різних ракурсів. На жаль, далеко не всі фото в оголошеннях є якісними, такі знімки навряд чи стануть інформативними. Наприклад, якщо авто сфотографоване лишень з однієї сторони. Погодьтесь, такий нюанс викликає певну насторогу та сумніви, можливо, продавець таким чином намагається приховати подряпини або інші пошкодження. Також на фото можна розглянути перефарбовані деталі кузова різних відтінків. Дешеве тюнінгування може свідчити про те, що даний автомобіль потрапляв у ДТП.

Варто акцентувати увагу саме на фон фотографії, він також може бути інформативним. Для прикладу, автівки на парковках свідчать про те, що продавцем є посередник або автосалон. Особливо, якщо на авто транзитні номерні знаки.

Великий пробіг автівки видають пожовклі фари, пошкоджена обшивка сидіння або  стерті педалі. Це все не важко вияснити по фото та й співставити рік випуску та пробіг. Іноді навіть авто з великим пробігом вигідніше купувати. Чому – запитаєте ви? а тому що часто в таких випадках уже пройдений плановий технічний огляд і замінені розхідники.

Спілкування з власником авто - найкраще джерело інформації

Звичайно, живе спілкування – найкраща інформація. Розмова з продавцем може стати тим самим джерелом і важелем вашого вибору.

Не зайвим буде поцікавитись про причину продажу «друга на колесах». Існує лише малий відсоток того, що ви дізнаєтесь правду, але по тону та реакції зможете зробити для себе певні висновки. Якщо власник авто не називає точний пробіг, коли був останній тех. огляд, плутається в елементарних речах, тоді ймовірніше, за все перед вами посередник.

Повинні насторожувати повідомлення на кшталт «терміново продам». Звичайно, продавець буде говорити, що йому терміново потрібні гроші, або він їде за кордон, і це може бути правда. Але знову ж варто дивитись по самій розмові.

Не бійтесь запитувати про документи, просити надати їх.

Якщо Вас все влаштовує, сміливо оглядайте ті моделі автівок, які припали до душі. Раніше ми ділились актуальними порадами, як правильно обирати авто мрії. Такі прості та елементарні лайфхаки здатні заощадити ваші кошти та не потрапити на гачок шахраїв. В свою чергу ми кожному з вас бажаємо вдалого вибору!

Фото – ілюстративні 

 

0
i-серфінг # Рівне # авто # Покупка авто # ДомРіа
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі