В ОДА відзвітували про головні події і рішення станом на 28 липня

В ОДА відзвітували про головні події і рішення станом на 28 липня
0
В ОДА відзвітували про головні події і рішення станом на 28 липня

Сьогодні, 28 липня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Фахівці відповіли на актуальні питання, які турбують мешканців області.

Основні меседжі брифінгу:

– В Україні за минулу добу зафіксовано 919 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на Рівненщині – 79. Станом на ранок 28 липня на Рівненщині зареєстровано 21 новий випадок захворювання на COVID-19. Вік хворих від 5 до 65 років. Таким чином в області наразі маємо 5805 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. З них – 459 дітей і 596 медичних працівників. В області зареєстровано 92 летальних випадки, спричинені COVID-19. Подолали хворобу 4468 людей. В роботі лабораторій області залишається 250 зразків.

– Заходи щодо карантинних обмежень прийматимуться обласною комісією з питань ТЕБ та НС після визначення Державною комісією з питань ТЕБ та НС епідемічного рівня небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненщини. Аналіз кількості нових випадків захворювання на коронавірус показує, що область знаходиться на межі «помаранчевого» та «жовтого» рівнів. Зростає кількість завантаженості ліжок, а також коефіцієнт виявлення випадків COVID-19. До прикладу, гранично допустима межа для пом’якшення карантину 11%, то в області станом на 26 липня - 11,6%, а вже на сьогодні - 13,2%.

– Якщо з 1 серпня рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС для Рівненщини, або окремих її територій, буде встановлено «помаранчевий» рівень, то згідно з вимогами Постанови КМУ від 22 липня 2020 року № 641, допустимою буде заборона діяльності окремих суб’єктів господарювання, зокрема, торговельних, розважальних закладів і фітнес-центрів. Для туристичних комплексів, які надають послуги щодо розміщення людей, крім готелів, заборона їх роботи починається з «жовтого» рівня.

– Дитячим таборам дозволено працювати в регіонах із «зеленим» і «жовтим» рівнями епідемічної небезпеки, у помаранчевій і червоній зоні повністю заборонено. Сьогодні Рівненщина готова до оздоровчого сезону, є багато звернень від керівників закладів оздоровлення і громадян, але ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області не дає можливості прийняти рішення про відкриття таборів. У разі такого позитивного рішення достатньо буде п’ять-сім днів для того, щоб оздоровчі заклади розпочали роботу.

– Заклади освіти області завершують підготовку до нового навчального року у звичайному режимі: здійснюється придбання засобів навчання, поновлюється обладнання для НУШ, організовується забезпечення шкіл навчальними кабінетами та STEM-обладнанням, шкільними автобусами. На сьогодні профільним міністерством розробляються методичні рекомендації щодо роботи закладів освіти залежно від рівня захворюваності. Ймовірно, що класи, де навчається 30 учнів, можуть бути поділені щодо санітарних вимог до площі та розміщення учнів у кабінетах. Остаточно питання про організацію навчання в умовах адаптивного карантину буде вирішено ближче до початку навчального року.

– Ремонт дороги в напрямку Рівне – Карпилівка заплановано завершити наприкінці 2021 року. Наразі на капітальний ремонт автошляху АН 22 Устилуг-Луцьк-Рівне оголошено тендер. На етапі кваліфікації залишилось 2 з 4-х претендентів. За кілька тижнів буде визначено будівельну організацію, що завершуватиме роботи. За результатами тендеру можна простежити на сайті Прозоро.

– На цьому тижні обласна комісія з питань ТЕБ та НС планувала розглянути питання щодо дозволу на проведення футбольних змагань у регіоні. Однак через різке підвищення рівня захворюваності на COVID-19 у вихідні дні, це питання було перенесене на пізніший термін.

– Питання відновлення дорожнього покриття вулиці Тиха у с. Бронники Рівненського району після сильної зливи вирішує місцева влада.

– У Сарнах завершується будівництво сучасного спорткомплексу, розпочате у 2016 році.
Станом на 1 січня цього року об’єкт був готовий на 60%. Чіткого фінансування не було, тому об’єкт включили в президентську програму «Велике будівництво». Завдяки цьому на завершення робіт було залучено в поточному році 14 млн 300 тис грн. з держбюджету та понад 2 млн грн. з районної скарбниці. Зараз готовність об’єкта 95%, до 1 вересня спорткомплекс заплановано відкрити. Загальна проєктна вартість будівництва – 75 млн грн.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі