В ОДА відзвітувались про роботу Штабу з протидії COVID-19

В ОДА відзвітувались про роботу Штабу з протидії COVID-19
0
В ОДА відзвітувались про роботу Штабу з протидії COVID-19

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль представив онлайн публічний звіт про діяльність оперативного Штабу з протидії COVID-19 на території області. Під час брифінгу він поінформував громадськість про основні заходи.

Так, 14 березня було створено Цілодобовий оперативний штаб при РОДА для контролю в області ситуації з коронавірусом. Тоді ж запустили цілодобову гарячу лінію. За час її роботи уже отримано понад 5 тисяч звернень.

В області визначено 5 медичних закладів 1-ї хвилі для надання допомоги хворим з COVID-19.

Це – Рівненська та Дубенська міські лікарні, Сарненська, Рокитнівська та Костопільська ЦРЛ.

Для другої хвилі боротьби з коронавірусом підготували ще 11 госпітальних баз.

Заклади забезпечені засобами індивідуального захисту на місяць наперед. Жодна із позицій не є дефіцитною.

Рівненщина одна з перших областей прийняла програму протидії поширенню коронавірусу. У бюджетах області передбачили майже 100 млн грн.

Рівненська ОДА упродовж всього карантину контролювала і заповнювала потреби лікарень в медичних засобах.

Був запущений чіткий алгоритм дій у разі бажання соціально відповідального бізнесу допомогти лікарням в умовах пандемії. Володіючи потребами кожного медзакладу, допомагали співпрацювати благодійникам із лікарнями, аби ті доставляли допомогу відразу за місцем призначення.

Відтак, надійшло та фактично розподілено в медичні заклади області майже 61 мільйон гривень благодійної допомоги. З них понад 33 мільйони - це централізовані поставки та волонтерська допомога і більше 27-ми мільйонів – підтримка великих бізнес-структур.

Кошти з різних джерел, які були залучені на боротьбу з коронавірусом, розподілили на медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, діагностику та дезінфікуючі засоби. Потреби лікарень кожен керівник закладу визначав особисто.

З обласної Програми із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID- 19 виділили 25,6 мільйонів гривень. З них на сьогодні використано 14,7 мільйонів гривень.


За час карантину в області зафіксовано 1828 випадків з COVID-19. З них - 132 дитини та 320 медпрацівників.

– Одужали 960 людей.

– Летальних - 39 випадків.

– 145 хворих з COVID-19 перебуває на лікуванні  в медичних закладах першої хвилі.

– 362 хворих госпіталізовано за весь період епідемії.

За період епідемії в області було зафіксовано 2 спалахи коронавірусної інфекції: в Рівненській обласній лікарні та у Здолбунівському інтернаті для людей похилого віку. Проведено службові розслідування та притягнуто до відповідальності причетних до спалахів коронавірусу.

В області діють 88 мобільних бригад, які здійснюють виїзди та відбирають матеріали для досліджень у осіб з підозрою на COVID-19.

Також працюють 22 мобільні групи, що контролюють дотримання карантину. До їх складу входять працівники поліції, представники органів місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби. Щоденно вони здійснюють до 35 виїздів.

На Рівненщині є 21 об’єкт обсервації, розрахований на 1360 місць. Хоча у таких закладах пройшли обсервацію всього 12 осіб. Всі інші самоізолювалися вдома та проходили обсерваційний термін, встановивши додаток «Дія».

В області за спрощеною системою видано понад 90 спеціальних дозволів для здійснення регулярних перевезень під час карантину. У тому числі запроваджено 13 спеціальних рейсів для довезення медичних працівників до місця роботи.

На Рівненщині посилили контроль за цінами. Під моніторинг в області підпадали супермаркети 16 мереж, а також магазини облспоживспілки. Контролюються ціни на соціальні продукти, ліки та нафтопродукти.

Рівненщина на другому місці після Києва за обсягом ПЛР-тестувань. За час спалаху COVID-19 зробили понад 16 тисяч досліджень.


За час карантину в Рівненській області діяли 12 контрольно-пропускних пунктів. Зокрема у:

– селі Тинне Сарненського району. Це був перший спалах COVID-19, який завдяки оперативним діям, вдалося швидко локалізувати.

– місті Вараш;

– селах Познань та Рокитне у Рокитнівському районі,

– у селищі Зоря Рівненського району,

– на в’їзді/виїзді із Здолбунівського інтернату для похилих осіб.

А також 3 стаціонарних КПП.

Дякуючи встановленим КПП та контролю пересування місцевих мешканців, спалахи коронавірусної інфекції було локалізовано.  За час роботи контроль-пропускних пунктів в області було дезінфіковано більше 19 тисяч автомобілів.

Також в області проводили дезінфекцію проїжджих частин доріг, тротуарів, прибудинкових територій та зупинок. Обробляли місця, які найчастіше відвідують люди, - адмінбудівлі, зупинки, автовокзал, аптеки, банки та магазини.

Крім того, з початку карантину в області їздили машини з гучномовцями, які інформували про необхідність дотримання усіх обмежень.

Також проводилося інформування населення області. Були записані 65 відеозвернень, які транслювалися на місцевих радіо- та телеканалах та соціальній мережі Фейсбук.

Було проведено 57 брифінгів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Із 31 березня запроваджені відеодайджести з підсумками дня щодо протидії COVID-19 в області.

Також керівництво ОДА упродовж карантину взяли участь у 46 теле- та радіоефірах, де розповіли про боротьбу з коронавірусом.

В обласних та районних газетах, а це понад 20 друкованих видань, регулярно виходять колонки «Рівненська ОДА інформує. Коротко про головне» із інформацією щодо протидії коронавірусу в області. Також публікувався великий обсяг іншої просвітницької інформації  щодо COVID-19.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі