В одному з дитсадків Рівного виявили надлишок формальдегіду

В одному з дитсадків Рівного виявили надлишок формальдегіду
0
В одному з дитсадків Рівного виявили надлишок формальдегіду

У спальні однієї з груп у міському дитсадку № 56 завищений вміст формальдегіду. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі в Рівненській області. Сьогодні ж дітки з групи залишилися вдома.

"В ігровій кімнаті групи все відповідно норми. А от в спальній підвищена. Тому групу зачинили. Поки проводять необхідну дезінфекцію. Коли приведуть в порядок, і буде повторний аналіз і все буде в межах норми, тоді група зможе приймати діток", - зазначили у закладі.

Як розповідають батьки дітей,  які ходять до цього дитсадка, ще в суботу їх повідомили, що сьогодні група буде зачинена. Виявилося, що проводили перевірку фахівці Держпродспоживслужби. Вони і підтвердили завищений вміст формальдегіду. Причина – використання неякісних матеріалів під час ремонту влітку.

Тобто понад два місяці дітки дихали  небезпечним повітрям під час сну. Імовірно, у дитсадку прагнули зекономити гроші на ремонті. Проте про наслідки такої економії не подумали.

Тим часом батькам цю інформацію вже повинні були повідомити. Адже всі необхідні протоколи з аналізами і висновками вже є на руках в завідуючої садком, запевняють у Держпродспоживслужбі. Проте ніхто ні з керівництва, ні з вихователів групи батькам ніяких коментарів стосовно цього не дають. Батьки ж дуже стурбовані, оскільки завтра в їхніх діток заплановане Свято осені...

Довідково. Формальдегід  у звичайних умовах являє собою безбарвний газ з різким запахом, добре розчинний у воді. Одержують цю речовину у промислових масштабах шляхом окислення метанолу.

Пари вільного формальдегіду входять до складу продуктів горіння органічних речовин: смог, вихлопні гази автомобілів, тютюновий дим і навіть дим від електронних сигарет, випаровування від каміну і газової плити. Також випаровування формальдегіду відбувається з побутових матеріалів: ДСП (з якого робиться велика кількість меблів), фанера, МДФ, OSB (використовувані для утеплення будинку), ламінат та інші покриття для підлоги, плінтуса, двері з МДФ.

Вченими-токсикологами доведено, що формальдегід шкідливий для здоров’я людей. Однак, він токсичний лише при потраплянні всередину організму. Натомість при потраплянні на шкіру він викликає лише подразнення, яке швидко проходить. Найбільш небезпечні пари формальдегіду. Хронічне отруєння ними викликає такі симптоми:

  • алергію, постійний кашель, подразнення очей, носа, горла і шкіри, напади астми;
  • порушення сну, психічне збудження, тремтіння, схуднення;
  • головні болі, розлад зору і координації;
  • хронічну втому, сонливість, млявість, загальмованість;
  • розлад потовиділення, і регуляції температури тіла.

Перші ознаки гострого отруєння формальдегідом: сльозотеча, різь в очах, нежить, кашель, задуха, головний біль, порушення координації рухів, судоми. При вдиханні його парів можливе виникнення алергічних реакцій шкіри (аж до екземи), у жінок порушується менструальний цикл.

Як правило, наслідки отруєння формальдегідом проходять самі при усуненні його джерела і не вимагають допомоги лікаря. Але, при вдиханні його у високих концентраціях розвивається гострий кон’юнктивіт, риніт, бронхіт, набряк в області легень і гортані. Смерть може наступити при концентрації цього газу в атмосфері, що дорівнює 20 мг / м3, протягом 30 хвилин.

Джерело: RvNews 

Фото з інтернету

0
Суспільство # Рівне # Рівненщина # перевірка # дитсадок # формальдегід
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі