В отруєнні собак на Рівненщині місцеві підозрюють і догхантерів, і комунальників

В отруєнні собак на Рівненщині місцеві підозрюють і догхантерів, і комунальників
0
В отруєнні собак на Рівненщині місцеві підозрюють і догхантерів, і комунальників

Одразу кілька випадків отруєння бродячих собак зафіксовано у Квасилові впродовж останнього місяця. Тварини помирали в страшних муках у дворах багатоповерхових будинків на очах у дітей та дорослих, що викликало серйозне обурення з боку мешканців селища. Про це пише Інший Квасилів 

Останній випадок отруєння собак у Квасилові трапився 26 вересня у дворі будинку по вулиці Молодіжній, 1. Про нього порталу «Інший Квасилів» повідомила мешканка згаданої п’ятиповерхівки Євгенія Лукашенко:

– В цей день у нас в дворі від отруєння помели одразу декілька собак. Вони дуже мучилися і перед смертю ставали зовсім неадекватними. Така ситуація становила серйозну небезпеку для дітей, якби вони раптом опинилися поруч. Одну собаку нам вдалося врятувати від смерті. Ми викликали представників поліції, які зафіксували факт злочину. А вранці наступного дня трупи тварин спокійно позабирали комунальники, так, неначе були попереджені про це.

Зоозахисники стверджують, що в Квасилові діє догхантер – людина, яка свідомо знищує собак і для якої важливо, щоб її жертви мучилися перед смертю. Але так само є великі підозри, що робиться це з подачі селищної ради, що не може знайти іншого способу вирішення  проблеми з бродячими собаками. Крім того, зоозахисники, до яких ми зверталися, попереджають, що варто очікувати на нові хвилі отруєнь.

Але є ж законні способи впоратися з собаками на вулицях! А починати потрібно зі стерилізації. Втомившись від бездіяльності влади, ми, мешканці будинку по Молодіжній, 1, почали самі стерилізувати собак, що живуть в нашому дворі. Уже стерилізували чотирьох, заплативши по 300 гривень за кожну. Крім того, у Рівному діє притулок для бродячих тварин. Тож ситуацію можна і потрібно владнати законним шляхом.

Щоправда, влада Квасилова поки не збирається звертатися експертів, які знають як вирішити проблему з бродячими собаками. Про це говорить рівненський зоозахисник Алла Лосік:

– Ні селищний голова, ні будь-хто інший з квасилівської влади до нас не зверталися. Хоча сама я маю велике бажання допомогти.

Собак у Квасилові систематично труять уже протягом двох років. Хто це робить? Існує три версії. Перша і найбільш вірогідна – усе відбувається за згодою і під наглядом селищної ради. Друга – у Квасилові існує група неадекватних, хворих людей, так званих догхантерів, які мають постійну потребу вбивати. І, нарешті, третя – незадоволені мешканці селища труять собак самостійно.

Точно знаю, що один догхантер у Квасилові є. Це хлопчина. Сусіди вже неодноразово його на цьому ловили, подавали заяву до поліції, але жодної відповідальності за свої дії він так і не поніс.

Швидше за все, даний злочин відбувається за згодою влади, адже собак труять одразу після того і саме в тих дворах, де люди скаржаться, що тварини когось вкусили. Не думаю, що прості громадяни будуть ходити по Квасилову і шукати, де є собаки.

Звісно, мешканці Квасилова, які до мене зверталися – шоковані. Усе відбувалося на очах в дітей. До того ж, собаки, яких отруїли, були абсолютно спокійними і стерилізованими. Вбивство ніколи і нічого не вирішувало і не вирішить. Тож влада має більш цивілізовано підходити до даної проблеми.

0
# Рівненщина # труять собак
Найцікавіші матеріали
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі