Акції «ВЕРЕС» б’ють всі рекорди! В перший день надійшло заявок на 36 мільйонів

Акції «ВЕРЕС» б’ють всі рекорди! В перший день надійшло заявок на 36 мільйонів
0
Акції «ВЕРЕС» б’ють всі рекорди! В перший день надійшло заявок на 36 мільйонів

Тільки вчора, 12 квітня 2021 року, Народний футбольний клуб «Верес» розпочав продаж своїх акцій на біржі ПФТС. І вже станом на сьогодні клуб отримав заявок на купівлю акцій на загальну суму 35 790 000 грн.

Про рекордну скупку акцій «ВЕРЕС» повідомив Президент НК Верес Іван Надєїн під час онлайн пресконференції, влаштованої спільно з партнерами Concorde Capital, Parimatch та МТБ Банк у PM HUB.

За перший торговельний день клуб отримав заявок на купівлю акцій на загальну суму 35 790 000 грн.

Всього у вільний обіг надійшли 500 000 простих іменних акцій, стартова номінальна вартість кожної становитиме 100 грн.

Іван Надєїн розповів, що це важливий день для українського спорту.

«Ми робимо щось історичне. Вперше усі охочі можуть отримати власну частку у футбольному клубі, стати частиною великої родини червоно-чорних і, наголошую, отримати інструменти контролю та управління. Після завершення IPO буде сформована нова наглядова рада з-поміж акціонерів. Вони матимуть доступ до документів і впливатимуть на ухвалення ключових рішень. Це європейська модель управління. Сподіваюся, після НК Верес на подібний крок підуть інші клуби і разом ми зробимо революцію в українському футболі», – заявив Іван Надєїн.

Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зауважив, що вартість акцій може змінюватися в залежності від балансу попиту та пропозиції.

«Наразі ми продаємо папери за номіналом 100 грн за акцію, але дуже скоро все може змінитися і їхня вартість зросте. Ми бачимо дуже багато успішних кейсів таких проспектів, наприклад, у турецькому або польському чемпіонатах. До речі, вважаю, що український чемпіонат набагато яскравіший й має великий потенціал», – зауважив Ігор Мазепа.

За словами Директора зі зв’язків з громадськістю Parimatch Ukraine Вадима Місюри, Україні треба повертати віру не лише спорт, але й в фінансові інструменти.

«Parimatch як один із лідерів ринку завжди знаходиться поруч з цікавими інноваційними проектами. Перше спортивне ІРО, ініціаторами якого стали НК Верес, МТБ БАНК та Concorde Capital, є амбіційним та направленим на підтримку та розвиток українського спорту. Такими проектами ми повертаємо довіру до фінансових механізмів й створюємо в Україні умови для становлення інвестиційної культури», – пояснив Вадим Місюра.

Своєю чергою Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов розповів, що це перший проект IPO за останні 15 років й сам процес купівлі акцій ще потребує вдосконалення, але всі учасники процесу намагаються максимально спростити його.

«Ми із задоволенням підтримали ідею першого спортивного ІРО. Цей кейс – початок, щоб наш внутрішній фондовий ринок перевтілився, з’явилося нове джерело залучення коштів, а бізнес став більш відкритим. Такі кроки також сприяють залученню інвестицій. Стати акціонером клубу не складно, достатньо залишити заявку на сайті та відкрити у банку рахунок. Сама ж угода укладається хвилин за 15», – заявив Юрій Кралов.

Щоб стати акціонером народного клубу Верес, потрібно особисто або дистанційно подати паспорт та індивідуальний податковий номер, підписати договори на відкриття брокерського рахунку і рахунку в депозитарії. З детальною інструкцією можна ознайомитися на сайті народного клубу.

Директор МБТ банку Роман Павлишин:

«Ми банк, який співпрацює з Вересом досить тісно – допомагаємо, як партнери. І якось ми спробували через систему банку розробити продукт, який допомагатиме вересу продавати акції. І спробували вивести ці акції на міжнародні торги. Зробив це все Ігор Мазепа з Concorde Capital, ми працювали над цим два роки.

Врешті, акції цього клубу з’явилися на міжнародних біржах і Верес став відомим навіть за межами України. Це вперше в історії футбольний клуб першої ліги зміг таке зробити.

Все почалося десь місяць тому, коли Верес зібрав велику конференцію – тоді і анонсували початок продажу акцій. Це була ідея Вересу і великий момент як для клубу, так і для вболівальників, тому що всі розуміли, що НК Верес – це своя економіка, інвестиції, це – свій дім.

Тоді люди вперше побачили, що це таке, це був старт розкрутки акцій футбольного клубу. Вчора минув місяць з моменту оголошення. Весь цей місяць ми збирали інформацію про бажаючих придбати акції, і ось – 12 числа розпочалися торги. Це було несподівано, тому що реальність захмарно перевершила очікування! Буквально за добу акції почали купляти не лише вболівальники з Рівного, але й з Києва, Луцька, Львова! Понад 36 мільйонів гривень – такий результат від заявок на придбання акцій всього за день. Неймовірний результат. Реалії показали, що в нас є патріоти – люди, які люблять спорт, футбол і Рівненщину. Вони горять цим і розуміють, як підтримувати своє».

Для придбання акцій можна звертатися в МТБ БАНК або у Concorde Capital.

Всього передбачено чотири рівні преференцій для акціонерів.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі