В районах Рівненщини активізують роботу з погашення заборгованості із зарплати

В районах Рівненщини активізують роботу з погашення заборгованості із зарплати
0
В районах Рівненщини активізують роботу з погашення заборгованості із зарплати

В Рівненській облдержадміністрації на засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати проаналізували ефективність роботи в районах. З початку року сума заборгованості знизилася, але вже у листопаді борги знову почали наростати. Тому перший заступник голови ОДА Сергій Подолін доручив активізувати роботу районних комісій із заборгованості по зарплаті.

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області поінформував, що  в результаті заходів, вжитих Управлінням Держпраці,  заборгованість з виплати заробітної плати з початку року зменшилась на 20 млн 362,8 тис. грн. Станом на 01.01.2019 сума заборгованості по економічно активних підприємствах області складала 26 млн 801,2 тис. грн. Відповідно до статистичних даних станом на 01.11.2019 – 6 млн 438,4 тис. грн.

Керівник Управління зазначив:

– На даний час інспекційними відвідуваннями охоплені всі 100 відсотків підприємств, в яких за даними Головного управління статистики у Рівненській області виникала заборгованість з виплати заробітної плати починаючи з 01.01.2019 по 01.11.2019.


Протягом 2019 року фахівці Управління Держпраці здійснили 29 інспекційних відвідувань додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах-боржниках області. За їх результатами складено 29 актів, керівникам вручено приписи на усунення виявлених порушень законодавства про працю та скеровано на розгляд суду 18 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП. Матеріали 5 інспекційних відвідувань підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати з ознаками злочину, передбаченого ст. 175 Кримінального кодексу України, передано до правоохоронних органів (ПрАТ «Рівнеазот» – 2, ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» – 2 та КП «Аптека» Дубенської міської ради).

За невиконання зазначених у приписі Управління Держпраці вимог щодо усунення виявлених порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 188-6 КУпАП, 2 керівника (ТОВ «Майстер Вуд» та ТзОВ «Сарненський сирзавод»).

У результаті аналізу роботи всіх учасників обласної робочої групи з питань погашення заборгованості, перший заступник голови ОДА Сергій Подолін наголосив:

– Доручаю департаменту соцзахисту проаналізувати роботу районних комісій щодо кількості перевірок, їх ефективності. З кожним керівником комісії будемо зустрічатися окремо. Значимість комісії є дуже суттєвою і для наповнення бюджетів – як обласного, так і місцевих рівнів.

Було доручено включити в роботу комісій представників ОТГ. Адже районні бюджети зменшуються, а основний податок – ПДФО – буде знаходитися в об’єднаних громадах.

0
Найцікавіші матеріали
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі