В Рівненському пологовому - поповнення обладнання

В Рівненському пологовому - поповнення обладнання
0
  • В Рівненському пологовому - поповнення обладнання
  • В Рівненському пологовому - поповнення обладнання
  • В Рівненському пологовому - поповнення обладнання

В п'ятницю, 5 грудня Рівненський пологовий отримав довгоочікуваний різдвяний подарунок. Відтепер міський пологовий будинок має чотири нові фетальні монітори (апарати КТГ). Сучасне медичне обладнання передали  волонтери в рамках в соціального благодійного проекту.

– Наш благодійний проект  «Життя дитини серцебиття – твоєї країни» є всеукраїнським, я координатор рівненської частини, – повідомила Валентина Петровська. – Я прийшла до лікаря, в якого народжувала останніх двох своїх дітей, Світлани Муравської, і запитала в чому є потреба. Вона сказала, що потрібні КТГ апарати. От таким чином з’явився наш проект. Я мама трьох діток і знаю, як важливо під час вагітності проходити діагностичне обстеження, та мати доступ до якісної медичної апаратури під час пологів.

За допомогою цього апарату можна максимально точно оцінити стан плоду, вчасно помітити будь-які патології і відхилення, що виникають під час вагітності та у процесі родової діяльності.Особливо важливим апарат КТГ є для жінок із важкою вагітністю: він допомагає визначити тактику та терміни пологів, передбачити гіпоксію плода (кисневу недостатність). Під час процедури особливі датчики кріплять на животі матері, вони вловлюють сигнали від серця малюка, а дані реєструються на плівці

– Цей апарат немає негативного впливу на дитинку, він не інвазивний, – розповіла лікар акушер-гінеколог Рівненського пологового будинку Світлана Муравська. – Це сучасний апарат, ідеальний для діагностики.

Від імені колективу пологового будинку подякував головний лікар закладу Сергій Сулімовський. За словами лікарів, тепер у них є шість сучасних апаратів КТГ, пише 7Днів.

На врученні були присутні ті, хто долучився та допомагав благодійному проекту «Життя дитини-серцебиття твоєї країни». Серед них відомий дизайнер Фелікс Родіонов, нардеп Юрій Вознюк, депутат Рівнеради Олександр Курсик, а також секретар Рівнеради Сергій Паладійчук.

– Сьогоднішня подія, важлива не тільки тим, що пологовий будинок отримав сучасне обладнання, а й тим, що у нас є такі проекти та люди, які їх ініціюють, – наголосив Сергій Паладійчук. –  Бо найбільша проблема нашої держави в тому, що багато людей мають зневіру та байдужість. Так от, цей проект, ці люди – це те, що змінить нашу державу в кращу сторону. Активність та небайдужість – це ті речі, які я дуже хотів би, щоб проявляв кожен з нас.

фото 7Днів

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі