В Рівному назріває волонтерський скандал

В Рівному назріває волонтерський скандал
0
В Рівному назріває волонтерський скандал

Сьогодні у Рівному, можливо, розпочинається новий скандал, який може надовго затягнутися. Вся проблема заключається в волонтерстві в зону АТО, а конкретніше автомобіля.

Ростислав Дужик, волонтер із Луцька та поляк Генрік Чеслав дали сьогодні прес-конференцію з приводу автомобіля, який зобов'язалися передати рівненські колеги у військову частину ще у грудні 2016 року. Мова йде про відомого у місті та у селищі Зарічне, депутата тамтешньої райради Анатолія Полюховича та ГО "Сотня майдану".

- Цей автомобіль "KIA Carnival" має бути переданий на баланс в міністерсто оборони. Його в Польщі придбав Ян Миць з ціллю передати безоплатно нашій армії. Відповідно, по законодавству ми звернулись через ГО "Сотня майдану" до міністерства соціполітики, визнали автівку гуманітарним вантажем. Потім у Луцьку відремонтували машину і передали Анатолію Полюховичу, щоб той завіз його військовим. Я волонтер зі стажем і передаю запчастини і продукти харчування. З такою ситуацією стикнувся вперше, - заявив Ростислав Дужик.

Слід відмітити, що гість із Луцька подав і заяву до нацполіції, щоб таки повернути автомобіль законному власнику, тобто державі.

Також Ростилав Дужик та  Генрік Чеслав заявили, що Анатолій Полюхович використовує даний автомобіль у власних цілях та потребах.

Коерспондент сайту "ВСЕ" звернувся за коментарем за відповіддю і до Анатолія Полюховича.

- В цю машину я вклав свої кошти. В неї несправний мотор і вона багато "бере" масла. Вона ще до цього часу не готова. Я її показав військовим, вони її визнали поки непридатною і просили доремонтувати. Ми Ростислава Дужика вигнали з нашої організації за спроби шахрайства, - прокоментував Анатолій Полюхович.

З останніх слів виходить, що у кожного своя правда. Разом з тим, на прес-конфереції Ростислав Дужик розповів, що сам покинув організацію "Сотня майдану", бо не хоче працювати з шахраями.

Чия правда "чесніша", очевидно, зможуть визначити тільки правоохоронні органи, чи то поліція чи суд.

Нагадаємо, що раніше у рівненських ЗМІ виходила серія матеріалів, що Анатолій Полюхович займається незаконним видобутком бурштину. Власне і ця справа є роботою правоохоронців, які остаточно і розберуться в ситуації.

0
# Рівне # волонтери # Анатолій Полюхович
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі