В школах Рівненщини хочуть почати викладати «християнську етику»: комісія не проти

В школах Рівненщини хочуть почати викладати «християнську етику»: комісія не проти
0
В школах Рівненщини хочуть почати викладати «християнську етику»: комісія не проти

Профільна комісія Рівнеоблради не проти, аби у школах області впроваджували предмети духовно-морального спрямування. Управління освіти має надіслати у заклади лист із такою рекомендацією, – інформують в пресслужбі обласної ради.

До депутатів надійшов лист-звернення від Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями Міносвіти. У ньому просили вжити заходів для збільшення охоплення учнів предметами духовно-морального спрямування.

Це звернення комісія з питань гуманітарної політики підтримала одноголосно і рекомендувала управлінню освіти направити листи у школи. У цих листах має бути рекомендація впровадити такий курс у школах за можливості.

«Є автономія закладів освіти. Кожен керівник може приймати самостійно рішення по впровадженню того чи іншого предмету, який є в переліку дозволених, а також моделювати години його вивчення. Тому ми рекомендуємо, щоб цей предмет при за можливості вивчали у кожній школі», – цитує пресслужба голову комісії Аллу Черній.

В управлінні освіти повідомили: в області уже є напрацювання минулих років щодо таких предметів і в школах курс запроваджують лише за згоди батьків та наявності педагога.

Що відомо:

– на Рівненщині є 586 шкіл та близько ста педагогів, які навчені викладати курси з предметів духовно-морального спрямування;

– курс «Християнська етика» затверджений наказом МОН у 2018, його читають з 1 по 11 клас;

– проект для учнів 5-9 класів називається «Етика\Курс морального спрямування»;

– Острозька академія проводить підвищення кваліфікації педагогів, які викладають такі предмети. Крім того, в національному університеті проводять всеукраїнський конкурс «Вчитель року» з предметів духовно-морального спрямування. Також є всеукраїнська олімпіада серед учнів «Юні знавці Біблії»;

Зараз на Рівненщині у 26 закладах дошкільної освіти реалізують програму «Скарбниця моралі», побудовану на основі християнського віровивчення;

Курси духовно-морального спрямування у закладах освіти викладають тільки за умови письмової заявки батьків та тоді, коли вчитель пройшов відповідну підготовку.

За матеріалами: Суспільне

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі