В Україні і на Рівненщині домашнє насильство торкається кожного

В Україні і на Рівненщині домашнє насильство торкається кожного
2
В Україні і на Рівненщині домашнє насильство торкається кожного

Якщо ви вважаєте, що у вас прекрасна сім`я: чоловік щотижня дарує вам квіти, а ви надихаєте його на нові досягнення і є для нього найкращим другом. Ваша дитина у 3 роки знає увесь алфавіт і радує віршами усю вашу велику родину, ваш шлюб побудований на довірі та повазі. І якщо все це ніби дає вам підстави вважати, що проблема домашнього насильства вас не стосується, то ви помиляєтесь.

Давайте подумаємо глибше. Ваша розумна і вихована дитина, яка виросла в любові, далі виходить у світ. Дітям треба соціалізація: через садочок, вулицю, школу, ігри і компанії. Тут вони діляться вже своїм мікродосвідом, а інші діти спостерігають та беруть участь у цій грі. Куди кожна дитина переносить свою картинку світу. Те, що вона побачила вдома. А потім думаємо, де почула дитина ті чи інші слова, де бачила агресивні маніпуляції, адже вдома все спокійно. 

Якщо батько б`є матір, то не дивуйтеся, що потім хлопчик вдарить дівчинку. І навпаки, якщо вдома мама криє тата останніми словами. Чи буде хлопчик будувати у подальшому свої стосунки? Чи буде гуляти і розважатися на вулицях міста?

Читайте також: Проект "ПОЛІНА": на Рівненщині впровадять нову "зброю" проти домашнього насильства

Якщо дитина бачить секс, її психіка не справляється, вона ділиться побаченим з іншими, повторює поведінку. А потім дивуємся, чому 7-ми класниці народжують, підлітки ґвалтують. Часто з особливою жорстокістю, на камеру, групами. Легше всього це списати на телевізор та інтернет. Але найчастіше така поведінка дітей пов`язана із домашнім насильством.

Важливо памятати, що теперішні 5-ти класники через 20 років будуть основною потужною силою в країні. Як вони будуть ставитися до нас (50-річних) і кого вони виховають ще через 10 років? А ми вже пенсіонери…

Щоб змінити ситуацію, не достатньо дбати про свій домашній мікроклімат. Головне - не залишатися байдужими до бійки на стіною, криків дитини. Не відвертатися, коли лупцює «парєнь» біля кафешкі свою «баришню», не залежно від того, чи одружені вони, чи ні. Оскільки за новим Законом, як я писала у минулій статті, сторонами конфлікту є не лише подружжя, а і ті, хто має будь-які інтимні стосунки.

Читайте також: Боротьба з "домашнім насильством": на Рівненщині буде як в Європі

Та й в новому Законі значно розширено саме поняття «домашнє насильство». Яке тепер поділяється на 4 типи: психологічне, економічне, фізичне і сексуальне. Найбільше зараз всі пишуть про сексуальне, особливо про «розписки» зі згодою на секс. Хоча ця норма не сама важлива і революційна в новому Законі.

Про ці «тонкі юридичні грані» я розкажу у наступній статті.

2
Економіка # Рівне # патрульна поліція # домашнє насильство # Марія Бурдова # Поліна
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі