В Україні масово «поклали» сайти Нацполіції

В Україні масово «поклали» сайти Нацполіції
0
В Україні масово «поклали» сайти Нацполіції

23 вересня на низці сайтів регіональних представництв Національної поліції стався збій — вони "лягли" і припинили роботу. Цьому передував вихід на кількох обласних сайтах поліції новин, які виявилися фейковими. Усе це сталося під час українсько-американських військових навчань, пише Суспільне. Поки над Києвом та ще кількома містами літали американські військові конвертоплани й американське посольство закликало махати їм рукою, невідомі поки хакери "ховали" українських військових та американських радників, «гвалтували» за їхньої допомоги дівчат та «зчиняли екологічну катастрофу» на об'єктах інфраструктури.

Що сталося

Збій стався через несанкціоноване втручання в роботу центрального сайту Нацполіції, що, в свою чергу, спричинило «падіння» його регіональних сторінок.

— Сьогодні (23 вересня - ред.) об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного сайту Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація, — повідомили у пресслужбі НПУ.

Лиха доля спіткала обласні ресурси НПУ у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківську, Луганську, Чернівцях, Харкові та на Закарпатті. Сторінки видавали помилки 502 або 521, яку видають інтернет-ресурси, коли вебсервер несподівано обриває з'єднання з Cloudflare. Такі помилки можуть свідчити про перенавантаження серверу або про те, що система безпеки могла прийняти підключення від статичних IP-адрес за DDoS-атаку.

Що відбулося в інших регіонах України

На сайті Нацполіції Львівщини опублікували інформацію про загибель трьох військових на Яворівському полігоні, що не відповідає дійсності. Пізніше у поліції Львівської області спростували цю інформацію, але сайт Головного управління Нацполіції області станом на 14:00 23 вересня ще не працював.

Про хакерську атаку на сайт також повідомила поліція Рівного. Там невідомі опублікували інформацію про викид радіоактивних речовин на Рівненській АЕС і введенні у місті Вараш режиму надзвичайної ситуації. Правоохоронці спростували цю інформацію.

Про публікацію неправдивих новин на сайтах НПУ повідомляють також правоохоронці Миколаєва й Херсона. Перед цим на сайті херсонського управління Нацполіції з'явилася інформація "На Херсонщині поліція з’ясовує обставини загибелі американських військових радників". У Facebook Нацполіції Херсонської області цю інформацію спростували.

Сайт Вінницької поліції також опублікував новину про зґвалтування 16-річної вінничанки, яка не відповідає дійсності.

Водночас сайт поліції Донецької області продовжує працювати.

Читайте також: Рівненщина – в топі найкращих областей в Україні

Читайте також: «На Рівненській атомці відбувся викид шкідливих речовин»: на РАЕС спростували інформацію про аварію

Читайте також: У Рівному ремонтують місток через Устю

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі