В Україну привезли ще 800 тисяч доз бельгійської вакцини проти кору

В Україну привезли ще 800 тисяч доз бельгійської вакцини проти кору
0
В Україну привезли ще 800 тисяч доз бельгійської вакцини проти кору

На замовлення Міністерства охорони здоров’я Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив поставку нової партії вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Це уже друга партія вакцини, закуплена за кошти державного бюджету, що надійшла в Україну цього року, і буде розподілена в регіони найближчим часом.  

Охоплення щепленнями проти кору значно зросло у порівнянні з попередніми роками. Лише за останній рік плановою вакцинацією охоплено понад 90% дітей. Водночас, цього поки недостатньо, щоби зупинити спалах кору в країні.

«Для надійного захисту від інфекційних хвороб рівень вакцинації має бути вищим 95% - тоді зможемо говорити про колективний імунітет. Вперше Україна повністю забезпечена вакцинами – надійними, безпечним та ефективними. Закликаю батьків вакцинувати дітей, а лікарів заохочувати пацієнтів до вакцинації», - сказала в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

В Україну для щеплень проти кору, паротиту та краснухи постачають вакцину Пріорикс™/Priorix™ виробництва GlaxoSmithKline, Бельгія, яка має державну реєстрацію і прекваліфікована ВООЗ. Вона ефективна і безпечна, надається державою безоплатно і має багаторічний досвід використання в Україні.  

«ЮНІСЕФ вітає зусилля Міністерства охорони здоров’я з подолання спалаху кору в Україні та розвиток національної програми імунізації. Лише за останній рік охоплення дітей вакциною КПК за календарем щеплень збільшилось удвічі і перевищило 90%. Ми і надалі підтримуватимемо МОЗ, закуповуючи та доставляючи необхідні кількості якісних вакцин, щоби забезпечити всім дітям в Україні захист від небезпечних інфекційних хвороб»,- наголосила Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс.

 

Нагадаємо, на днях, в Рівненській області зафіксували випадок захворювання на кір у цілої сім'ї. Діти були не щеплені:

На Рівненщині батько та його п'ятеро дітей захворіли на кір

 

У лютому  МОЗ та ЮНІСЕФ, враховуючи нагальну потребу, здійснили прискорену доставку 220 тисяч доз вакцини КПК для відповіді на спалах кору. Загалом цього року в Україна отримає більше 2 мільйонів доз вакцини проти кору. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують.

МОЗ та ЮНІСЕФ закликають батьків вакцинувати дітей згідно з календарем профілактичних щеплень: в 1 та 6 років. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу, щоби якнайшвидше надолужити пропущене щеплення.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі