Очільник рівненської "ОСНОВИ" Валентин Кирилюк: "Ми повернемо повагу до української родини"

Очільник рівненської
0
Очільник рівненської "ОСНОВИ" Валентин Кирилюк: "Ми повернемо повагу до української родини"

Розвиток сім'ї - одна з головних тем, що обговорювалися на недавньому з'їзді партії "Основа", який відбувся в Києві ще у вересні 2018 року. Ролі сім'ї в створенні процвітаючої України присвячений стартовий розділ політичної платформи "Наша Основа", схваленої з'їздом. Реалізація програмних цілей партії "Основа" з економічного розвитку України сприятиме збереженню і процвітанню сімей, а згодом - підвищить народжуваність й істотно поліпшить демографічну ситуацію в країні.

Народжуваність в Україні протягом останніх 6 років непереривно зменшується. За період з 2012 по 2017 роки вона знизилась на 40% - з 521 до 364 тисяч новонароджених відповідно. 

"Ми повернемо повагу до української родини. Особливо - до молодих сімей, які наважились у непростий час народити дитину. Підтримка сім`ї - дієвий спосіб вирішення демографічної кризи, яка в Україні, на жаль, загострюється. Численність населення країни катастрофічно скорочується" - зазначив голова Рівненської обласної організації політичної партії "Основа" Валентин Кирилюк.

Одна з причин зниження нороджуваності - відсутність підтримки молодих сімей зі сторони держави. Спроби, які робилися раніше аби  зупинити цей негативний "тренд" виявились - безуспішними. Програми підтримки були формальними та недостатньо діючими.

Молоді сім`ї повинні почувати себе впевнено  та захищено. Величезну впевненість та оптимізм на довгі роки молодим людям придає наявність власного житла.

Програмне положення партії "Основа" - кожна родина повинна мати можливість отримати іпотечний кредит на придбання або будівництво власного житла під 3-4%, строком до 30 років. На жаль, нинішня чинна влада нічого не пропонує новоствореним сім`ям.
Держпрограма молодіжного житлового кредитування не працює, іпотечні кредити тільки просто так називаються, а фактично вони недоступні для населення.  Кредити на тривалий термін не надаються, процентні ставки — непідйомні, бо становлять 15-30% річних . В останні два роки основний тягар з підтримки житлових програм перекладений з центральної влади на плечі місцевих бюджетів, однак фінансових ресурсів на місцях вкрай недостатньо.

Молодь кинута напризволяще, більшість молодих людей десятиліттями туляться під одним дахом з найближчими родичами. Це одна з головних причин того, що багато молодих пар зараз не поспішають офіційно реєструвати шлюб, а якщо це і роблять, то нерідко розлучаються.

Партія "Основа" забезпечить зниження високих рівнів інфляції та облікової ставки НБУ в рамках реалізації Програми стрімкого розвитку "Країна ЗаПрацює", внаслідок чого кредити в Україні подешевшають в 2-3 рази. Це дозволить вітчизняним банкам кредитувати покупку житла молодими сім'ями під європейські відсотки.

Партія "Основа" в рамках програми "Принципи поваги" ініціює запуск цільової програми державних гарантій під "молодіжні" кредити. Програма передбачає також істотне збільшення державної допомоги батькам при народженні дитини. Після приходу до влади, ми збільшимо розмір цієї допомоги до 100 тис. грн. при народженні першої дитини, до 200 тис. грн. - другої, 300 тис. Грн. - третьої. Для додаткової підтримки сімей з двома і більше дітьми партія передбачає суттєві пільги зі сплати прибуткового податку членами таких сімей. Дохід до 20 тис. грн. сім'ї з двома неповнолітніми дітьми буде звільнятися від сплати 50% ПДФО, а для сімей з трьома неповнолітніми - 100% ПДФО. 

"Основа" в своїй економічній програмі "Країна ЗаПрацює" пропонує також зниження ставок прибуткового податку в цілому по країні з 18% до 10% і єдиного соціального внеску з 22% до 15%, зазначає Валентин КирилюкВважаємо, що це створить додаткові економічні стимули господарюючим суб'єктам і дозволить кожному працюючому отримувати на руки додатково від декількох сотень до декількох тисяч гривень".

До слова, команда працює до пізнього вечора, ознайомлюючи людей з програмою Партії "Основа". 

 

 

 

Країна ЗаПрацює!

 

 

 

 

 

                                                                                                                    На правах реклами

 

0
Політика # Рівне # Рівненщина # партія ОСНОВА # Валентин Кирилюк # Принцип поваги
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі