«Велика афера»: як Китай «фінансових акул» навколо пальця обвів

«Велика афера»: як Китай «фінансових акул» навколо пальця обвів
6
«Велика афера»: як Китай «фінансових акул» навколо пальця обвів

Як повідомляю Faktxeber, КНР використала цікаву економічну тактику, обвівши всіх навколо пальця за заробивши за декілька днів більше 20 мільярдів доларів та повернувши собі близько 30% акцій власних монополій. Сі Цзіньпін обманув і ЄС, і Америку, і як же гарно! На очах усього світу розіграв усе, як по нотах.

Давайте розберемо детальніше, що відбулось.


Раніше частина акцій технологічних компаній належала іноземним інвесторам, американцям і європейцям – це означає, що майже половина доходів від важкої і хімічної промисловості йшла не в казну Китаю, а на рахунки «фінансових акул» Європи. У зв'язку з ситуацією в Ухані юань став різко падати, але Центральний банк нічого не робив, щоб підтримати курс юаня. Навіть з'являлися чутки про те, що у Китаю просто немає масок на боротьбу з короновірусом.

Ці чутки і заяви Сі Цзіньпіна, що він готовий і буде захищати населення Ухань, призвело до великого падіння ціни на акції технологічних компаній Китаю, і «фінансові акули» стали виставляти акції на продаж, поки вони зовсім не знецінилися. Сі Цзіньпін чекав весь тиждень і тільки посміхався на прес-конференціях, а коли ціна впала нижче плінтуса, він дав команду різко скуповувати акції одночасно у всіх європейців і американців.

Поки ці «фінансові акули» зрозуміли, що їх обвели навколо пальця, було вже пізно: акції були в руках КНР. Мало того, що Китай за ці дні заробив понад 20 мільярдів доларів, але й повернув назад акції своїх компаній. Тепер дохід від техніки і хімії не йтиме за кордон, а буде залишатися в Китаї, юань піднімається сам собою, і на його підтримку не потрібно витрачати золотовалютні запаси Китаю, а «фінансові акули» Європи залишилися з носом, їх обвели навколо пальця. У них в лічені хвилини за копійки скупили акції, які приносять мільярди доларів, і залишили без доходів від техніки і хімії. Такий блискучою операції ще не було в історії фондового ринку.

 

6
Політика ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі