Велосипеди для прогулянок і походів

 Велосипеди для прогулянок і походів
2
 Велосипеди для прогулянок і походів

Велосипед - це те, що робить життя  цікавіше, а здоров'я - міцніше. По місту або по лісі, допомагає подолати кілометри шляху. Для поїздок у різні міста й гірськіми стежками потрібні різні велосипеди. Варто вивчити особливості конструкції і її можливості.

Які бувають велосипеди?

Велобайкі ділять на дві великі групи:

- шосейні;

- гірські.

Шосейні підходять для їзди по місту, по асфальтованих дорогах. Вони мають невелику вагу і просте управління, тому підходять для новачків і любителів. Можуть бути жіночі варіанти з відкритою рамою, і чоловічі - із закритою. Амортизаторів в таких моделях немає, але за рахунок легкості на них можна розвивати досить високу швидкість. Вузькі шини та покришки дозволяють з легкістю рухатися по міських дорогах і насолоджуватися спокійною їздою.

Гірські велосипеди, які ділять ще на кілька підвидів, призначені для складних маршрутів. Це більш важкий транспорт з передніми і задніми амортизаторами, які дозволяють пом'якшити рух по камінню і іншим нерівностях. На ньому можна розвинути велику швидкість, але можна рухатися по бездоріжжю, долаючи спуски і підйоми. На гірському Велобайк можна їздити і по місту, але головне його призначення - їзда по пересіченій місцевості. Шосейний або гірський велосипед Титан можна вибрати для дитини і для дорослого.

Як підібрати велосипед? 

Щоб вибрати відповідну модель велосипеда, важливо врахувати:

- тип байка;

- матеріал рами;

- розмір рами.

Вибравши тип Велобайка, не забудьте виміряти раму і підібрати варіант, який підходить для зросту. Для зручної їзди рама повинна бути на 4-5 см нижче внутрішньої поверхні ноги. Матеріал рами впливає на вагу велосипеда і його вартість, а також комфортність їзди. Сталева рама відрізняється міцністю, чималою вагою і мінімальною вартістю. Алюміній набагато легший і на порядок дорожчий, але така рама не підлягає ремонту в разі поломки. Карбонові рами найдорожчі, легкі і міцні, тому використовуються в професійних моделях. Вибравши велобайк, який підходить вам за зростом і вагою, ви зможете з комфортом подорожувати по місту і їздити по пересіченій місцевості.

 

 

 

 

 

На правах реклами
2
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі