Відходи сміттєпереробного заводу спалюватимуть біля Квасилова

Відходи сміттєпереробного заводу спалюватимуть біля Квасилова
0
Відходи сміттєпереробного заводу спалюватимуть біля Квасилова

Єдиний на Рівненщині сміттєпереробний завод може відновити свою роботу вже найближчим часом. В такому разі, усі відходи підприємства, як і раніше, спалюватимуть у печах ПАТ «Волинь-Цемент». 

Як відомо, завод з переробки твердих побутових відходів підприємства ТзОВ «Укреко-Індастрі» загальною вартістю 70 мільйонів гривень зупинився у 2013 року через неузгодженість на той час діючого законодавства. Робота заводу стримувалася відсутністю необхідних підзаконних нормативно-правових актів НКРЕКП щодо затвердження порядку формування та процедури встановлення тарифів на перероблення побутових відходів, а також затверджених ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перероблення побутових відходів.

Але вже в найближчі місяці усі три постанови можуть бути прийняті, що повністю розблокує роботу заводу підприємства ТзОВ «Укреко-Індастрі». За таких умов, виникає питання, де ж спалюватимуться відходи діяльності сміттєпереробного заводу, на що директор компанії Микола Горбачук повідомив, що сміття, як це було у 2013 році, утилізовуватимуть в печах ПАТ «Волинь-Цемент», розміщеного неподалік від Квасилова:

– У нас є договір з ПАТ «Волинь-Цемент». Він не розірваний. Справді є вимоги, щодо сміття, котре буде спалюватись. Так звані технічні умови.

Звісна річ, подібні новини викликали занепокоєння у мешканців Квасилова, які і так регулярно потерпають від викидів цементу здолбунівським заводом. На думку члена громадської організації Новий Квасилів» Івана Петрука, суміш цементу і відходів сміття в повітрі лише погіршить екологічну ситуацію в селищі:

– У тому, що фільтри «Волинь-Цементу» час від часу відключають, я та мої сусіди пересвідчуємося регулярно. Цемент осідає на вікнах наших квартир, а якщо помити авто під вечір, на ранок воно все вкривається великою кількістю сірих цяточок.

Найгірше ж те, що цемент постійно стоїть у повітрі, яким дихаємо ми та наші діти. На жаль, влада не доводить цієї інформації до суспільства. Але про це потрібно говорити і не лише говорити, але й діяти. Досить уже того, що Рівне перекачуватиме нам свої нечистоти на квасилівські очисні споруди! У що перетвориться Квасилів, якщо усі ці проекти реалізуються? У другий Чорнобиль? Цього не можна допустити в жодному разі!

Я не проти, щоб сміття спалювалося в печах і сміттєпереробний завод області також дуже потрібний, але робити це потрібно далеко в полі, а не за якийсь кілометр від центру нашого Квасилова. Керівництво області має рахуватися з думкою громади, інакше люди готові організовувати акції протесту, відстоюючи свої права на чисте повітря.

 

Джерело: Інший Квасилів

0
# Рівненщина # сміття # волинь-цемент
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі