Відомий суперник оржівського "ОДЕКа" в Кубку України

Відомий суперник оржівського
0
Відомий суперник оржівського "ОДЕКа" в Кубку України

Команда “Звягель” з Новоград-Волинського стане першим суперником “ОДЕКа” у Кубку України серед аматорів. Це буде стадія 1/8 фіналу. Ігри відбудуться 18 та 25 вересня, перший матч заплановано провести на Житомирщині.

Нагадаємо, що “ОДЕК”, як команда з високим рейтингом, не брала участі у 1/16 фіналу Кубку України серед аматорів, і боротьбу за трофей розпочинатиме з 1/8. А от “Звягель”, на попередній стадії, упевнено здолав суперника оржівців у Чемпіонаті України серед аматорів, команду “Карпати-Енергетик” з Галича. На виїзді житомиряни “винесли” суперника 3:1, а на матч-відповідь франківці, бачучи безперспективність боротьби не поїхали. Тож ФК “Звягель” автоматично вийшов до наступного раунду.

Перед тим як детальніше розповісти про суперника, пропонуємо ознайомитись з сіткою Кубку України, яку оприлюднили в Асоціації аматорського футболу України:

ІСТОРІЯ КЛУБУ:

На початку березня 2016 року з ініціативи тренерів ДЮСШ міста Новоград-Волинського Скидана Р.М., Блізниченка В.А. та ПП Лавренюка О.А., ПП Бондарчука В.А. зібрались вихованці ДЮСШ з футболу і вирішили створити міську футбольну команду, яка має на меті залучення як можна більше місцевих вихованців для участі в змаганнях на кубок області та чемпіонат області серед аматорських клубів.
На зустріч ініціативної групи і футболістів, на чолі з тренером Лосем А.М. та міським головою Весельским В.Л., були проголошені цілі та мета створення нового ФК. Міський голова підтримав ідею і пообіцяв усіляку підтримку.
До створення нового ФК підключились ще багато підприємців, депутатів різних рівнів та й простих громадян, які пообіцяли підтримати матеріально.
23 березня 2016 року установчими зборами засновників ГО «Футбольний клуб «Звягель»», на яких були присутні тренери ДЮСШ Скидан Р.М., Блізніченко Р.А., ПП Лопатюк О.В., ПП Малярик В.В., ПП Млинарський В.С., ПП Лавренюк О.А., ПП Гаврилюк В.А. та ПП Бондарчук В.А., було прийнято рішення про створення громадської організації з назвою ФК «Звягель», затверджено статут ГО та обрано голову. Ним став ПП Бондарчука В.А.
28 березня 2016 управлінням юстиції м. Новограда-Волинського було зареєстровано ГО «Футбольний клуб «Звягель».
За місяць тренування футбольної команди був проведений тренувальний збір на чолі з тренером міської ДЮСШ Лосем А.М., зіграно дві товариські зустрічі з ФК «Романів» з рахунком 4:1 на користь нашої команди і з ФК «МАЛ» м.Коростеня (2:2). За час зборів до нашої команди приєдналися молоді гравці з інших областей та інших селищ нашої області, серед них – Яворський Владислав, 1998 р.н. (з смт.Теофіполь Хмельницької обл.); Багинський Марк, 1998 р.н. (з смт.Довбиш); Воронецький Ярослав, 1998р.н. (з м.Баранівка); Назарук Олександр, 1989 р.н. (м.Славута Хмельницька обл.) та Грицак Олексій,1986 р.н. (з м.Рівне), який неодноразово виступав за ФК «Авангард».
2 квітня 2016 року в рамках Кубка «Небесної сотні» ФК «Звягель» зустрічався в смт.Ємільчино з місцевою командою. На гру головний тренер Лось А.М. виставив такий склад гравців: воротар – Дубров Максим, який вивів команду на поле з капітанською пов’язкою, та польові гравці – Унтилов О. (1993 р.н.), Шевчук І. (1988 р.н.), Піскун Д. (1997 р.н.), Балан В. (1984 р.н.), Яворський В. (1998 р.н.), Березін М. 1999 р.н.), Назарук О. (1989 р.н.), Багінський М. (1998 р.н.), Рябченко В. (1995 р.н.), Гороницький А. (1994 р.н.). На заміну виходили: Іванчук О., Поліщук В., Воронецький Я. Гра закінчилася з рахунком 2:2.
В матчі-відповіді звягельчани обіграли суперників з рахунком 2:0 і вийшли в 1/8 фіналу. На цій стадії наша команда поступилась майбутньому переможцю Кубку Небесної сотні, титулованій команді СК “Коростень”.

Найбільшим досягненням команди є проходження у фінал кубку Житомирської області памяті Небесної сотні у 2017 році. В цьому турнірі “Звягель” здолав у двохматчевих поєдинках такі команди “Зоря-Енергія” (Романів), “Технічний ліцей” (Черняхів) та “Полісся” (Городниця). А у фінальному матчі який відбувя 28 червня 2017 року у м. Баранівка, поступисвя команді “Полісся” (Ставки) – 0:2.

Найкращим досягненням команди у чемпіонаті – це 5-те місце у сезоні 2017-го року. Початок цього сезону був провалений через додаткове навантаження у кубкових матчах, тому “Звягель” першу половину сезону був у аутсайдерах чемпіонату. На початку другого кола у команді змінився тренер. Замість Андрія Михайловича Лося, який подав у відставку, виконувати обовязки головного тренера призначили Валерія Анатолійовича Блізніченка, який зумів вивести команду з кризи і фінішувати на 5-му місці з 9 команд учасників.

У структурі футбольного клубу “Звягель” з 2017 року створено дочірню команду (фарм-клуб) “Звягель-2”, який виступає у Першості області з футболу. Метою створення команди дублерів є підготовка молодих футболістів, вихованців Новоград-Волинського ДЮКФП. Тренером “Звягель-2” призначено “Руслана Миколайовича Скидана.

Нападник “Звягеля” Артем Гороницький з 10-ма забитими голами, став кращим бомбардиром чемпіонату, сезону 2017 року.

У 2018 році клуб повторив своє минулорічне досягнення ставши фіналістом Кубку оласті, здолавши у двоматчевих дуелях такі команди як “Технічний ліцей” (Сали), “Сокіл” (Житомирський р-н), та андрушівську “Фортуну”, але у фінальному поєдинку лише у післяматчевих пенальті поступились коростенському “Малу”.

Після першого кола, команду по сімейним причинам залишив тренер першої команди “Звягеля” Анатолій Блізніченко і керівництво клубу на пост головного тренера призначили тренера “Звягель-2” Руслана Скидана. Тренером та представником дублерів на виїзних матчах призначено капітана “Звягель-2” Івана Бондарука.

У другому колі ФК “Звягель” під керівництвом Руслана Скидана виграли майже всі матчі, лише у домашньому матчі за друге місце з городницьким “Поліссям”, без двох гравців основи, зіграли у нічию 0:0, не дали “Поліссю” себе обіграти і обійти в турнірній таблиці, тому звягельчани зайняли друге місце і впереше за свою трьохрічну історію завоювали медалі чемпіонату! Чемпіонами області стала комнда “Полісся” Ставки, які всього на декілька очок випередили нашу команду. Третіми фінішували футболісти городницького “Полісся”.

Нападник “Звягеля” Роман Гусак, з 18-ма забитими голами, став кращим бомбардиром сезону 2018.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі