Відомого рівненського правозахисника посеред ночі затримували чотири екіпажі поліції за листівку проти Зе

Відомого рівненського правозахисника посеред ночі затримували чотири екіпажі поліції за листівку проти Зе
0
Відомого рівненського правозахисника посеред ночі затримували чотири екіпажі поліції за листівку проти Зе

Попереду другий тур виборів Президента, "день тиші" настане завтра, але ще сьогодні по всіх містах України відбувається масове розклеювання різних агітаційних матеріалів. Поліція щодня виявляє незаконні розклеєні листістівки в яких відсутні вихідні дані. 

Таким чином за наявності цих фактів рівненська поліція націлює підрозділи патульних та дільничних офіцерів на виявлення людей, які розповсюджують такі матеріали незалежно від змісту. 

Сьогодні о третій годині ночі 4 екіпажі поліції затримали відомого рівненського правозахисника Євгена Новицького за листівки із закликом голосувати проти наркозележності України. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Эльвіра Камышовая.

Сам Євген Новицький  на своїй сторінці у соцмережі поділився дописом, у якому підтвердив факт затримання. 

 

Начальник відділу комунікації ГУНП у Рівненській області Антон Крук зазначив, що порушення пов`язане з розповсюдженням агітаційних матеріалів без відповідних даних. За його словами, питання не в тому, що чоловік проти когось чи навпаки - за. Його затримали за розповсюдження агітаційних матеріалів без вихідних даних. А основна задача поліції -порушення законодавства, не зміст листівки, а відсутність вихідних даних (кількості тиражу і тд),".

"Патрульна поліція затримала чоловіка на вулиці й відповідно склала протокол. При ньому були листівки агітаційного характеру без вихідних даних. Чоловіка доставили до відділу поліції, де останній сказав, що не буде говорити без адвоката. До нього прибув адвокат, відповідно, був складений адміністративний матеріал за статтею 212-13. ч 2 кодексу про адміністративні правопорушення, після чого затриманий відмовився від підписання протоколу й отримувати копії. Після цього пана Євгена відпустили. Складений адміністративний матеріал надалі скерують до суду, і вже ця інстанція буде приймати подільші рішення" - розповів Антон Крук. 

До слова, також цієї ночі у Рівному було виявлено ще одне порушення пов`язане з порушенням благоустрою, а саме - розклеювання таких листівок на опорах. 

 

 

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі