«Відповідальність за будівництво на Басовому Куті несе Віталій Герман»: Радника Міністра обурила забудова у Рівному

 «Відповідальність за будівництво на Басовому Куті несе Віталій Герман»: Радника Міністра обурила забудова у Рівному
0
 «Відповідальність за будівництво на Басовому Куті несе Віталій Герман»: Радника Міністра обурила забудова у Рівному

Скандальне будівництво, яке мало бути ймовірно оздоровчо-розважальним комплексом у зоні природних ландшафтів, нині – житлові будинки. Будівництво на березі Басового Кута начебто хочуть узаконити шляхом реконструкції, проте активісти  та політики запевняють - на цю справу можна повпливати, а винні мають понести відповідальність. Через скандальну забудову до Рівного навідався радник Міністра юстиції Павла Петренка - Андрій Помазанов.

Народний депутат, радник Міністра юстиції Андрій Помазанов висловив свої обурення щодо незаконного будівництва на озері Басів Кут. Про це він розповів на прес-конференції у Рівному 17 липня. За його словами, він буде звертатись до правоохоронних органів.

«На жаль, коли я приїжджаю до Рівного, у мене виникає багато питань як до місцевого керівництва міста так власне й до правоохоронних органів, що вони роблять аби не порушувати права рівнян. На сьогодні я мав доволі таки важку розмову з людьми, які звернулись  до мене щодо проблеми, яка пов’язана з незаконним будівництвом на території озера Басів Кут. Спочатку будівництво ініціювалось, як оздоровчо – розважальний комплекс, з дотриманням всіх норм:  два поверхи будівель, басейни, тренажерні зали та все необхідне для спортивного розвитку місцевих жителів. Але протягом  півріччя плани власника змінились  і фактично почалась забудова багатоповерхівками, що не передбачалось  генеральними планами Рівного»- обурюється Андрій Помазанов.

Також Андрій Помазанов наголосив, що в зв’язку з прийняттям закону «Про регулювання містобудівної діяльності» від 10.08.2017 року, відповідальність за погодження чи непогодження змін в документації несе заступник міського голови Віталій Герман. На сьогодні, йому стало відомо що саме з погодження і мовчазної згоди міського голови відбувається ця забудова.

«Антикорупційний суд почне працювати і саме такі нюанси та речі будуть потрапляти на розслідування до правоохоронних органів. Моє завдання – не допустити забудову рекреаційної зони біля озера та звернутись до міської ради, правоохоронних органів та архітектурної інспекції України для того, щоб вони виконали свої уповноваження й припинили будування багатоповерхівок, що може призвести до екологічної катастрофи і неможливості використання даної території»,- сказав народний депутат.

Він вимагатиме аби були припинені і скасовані ці дозволи на будівництво, а правоохоронці зупинили будівництво.

В найближчих планах окрім звернення до правоохоронних органів Андрій Помазанов має на меті приїхати на сесію Рівненської міської ради.

 

 

Головне фото Рівне Вечірнє

 

0
Політика # Басів Кут # Андрій Помазанов # Павло Петренко
Найцікавіші матеріали
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі