Вимагання, викрадення людей, кругова порука: За що в Острозі на Рівненщині засудили і сина міського голови, і його "жертв"

Вимагання, викрадення людей, кругова порука: За що в Острозі на Рівненщині засудили і сина міського голови, і його
0
Вимагання, викрадення людей, кругова порука: За що в Острозі на Рівненщині засудили і сина міського голови, і його "жертв"

Історія, що заслуговує стати кримінальним серіалом. Все тому, що виявляється злочинність може бути заразною і передаватись від зловмисника до постраждалого. Саме так трапилось в Острозі, що на Рівненщині. Сайт "ВСЕ" розібрав по крупинках деталі кримінальних історій, що з часом виявились тісно пов`язані між собою.

Зловмисник в погонах

У 2015 році сержант міліції, помічник оперативного чергового чергової частини Острозького міськвідділу міліції й син міського голови Острога Сергій Шикер вимагав 3500 доларів у Володимира Бабича. Предметом конфлікту стало начебто, Бабич заборгував гроші за мотоцикл. За вимагання Шикер мав отримати свою частку повернутих начебто коштів. Тому 19 березня 2015 року Шикер зателефонував на мобільний телефон Бабичу та вкотре продовжив вимагати гроші в останнього, поєднувати свої вимоги погрозою насильства. Близько 21 години того дня, він разом зі спільником намагались виламати двері Бабичу та дзвонили погрожуючи йому та його рідним. Однак, Бабич звернувся до правоохоронців і Шикера затримали під час передачі помічених грошей. 

 


Сергій Шикер.Фото з архіву ВСЕ

 

Спільник Сергія Шикера - Павло Лукасевич пішов  у справі як свідок. Ба більше, 7 липня 2016 року виправдальний вирок отримав і сам вимагач. Та як виявилось, суддя Алла Венгерчук була дружиною начальника міліції в Острозі, та і доказів було цілком вдосталь. Тому прокуратура обурившись подала на апеляцію. І не дарма:

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Рівненської області суд апеляційної інстанції скасував незаконне рішення місцевого суду, яким виправдано екс-правоохоронця, та прийняв нове рішення, яким останнього засуджено за вимагання з погрозою насильства над потерпілим. У результаті Апеляційний суд Рівненської області 05.12.2016 задовольнив скаргу прокуратури, скасував незаконний виправдувальний вирок та ухвалив новий, визнавши зазначену особу винною у вчиненні злочину та призначивши відповідне покарання – 2 роки обмеження волі, - повідомляла прокуратура Рівненської області.

Відтак, 2 роки обмеження волі отримав вимагач Сергій Шикер, що корисливо користувався повноваженнями й застосовував погрози, залякування щодо Володимира Бабича. В Острозі ширились чутки, що Бабич не єдиний хто страждав від такого промислу молодого правоохоронця, однак заяви писати боялись. Воно й не дивно, адже це ж син очільника Острога.

Відбуває покарання, а промисел живе

Однак, психологічна травма у постраждалого Володимира Бабича, за яку він отримав 10 000 гривень - загоїлась швидко. Він став вимагачем, скоївши аналогічний злочин. Проте, здійснив це з особливою жорстокістю взявши у спільники співучасника по справі Шикера - Павла Лукасевича. 

 


Павло Лукасевич. Фото з Вконтактє

22 листопада 2018 року правоохоронці затримали двох чоловіків, що вимагали викуп в обмін на життя товариша. Ввечері постраждалий Тимощук затримався й очевидно трохи випив. Саме тому, він попросив знайомого завезти його додому. 

Близько 23 години між селами Розваж і Хорів водій зупинився нібито з власних потреб. У цей момент потерпілого з автомобіля витягли та почали бити двоє невідомих у балаклавах. Це були Павло Лукасевич та Володимир Бабич(авт.) Чоловіка кинули в багажник та завезли у гараж недобудови в Острозі, де цілу ніч утримували та продовжували наносити тілесні ушкодження. Зловмисники вимагали від потерпілого викуп за збереження життя у сумі 5 тисяч доларів США - повідомляють в Національній поліції Рівненської області. 

Телефоном виснажений чоловік подзвонив другу, який оперативно зібрав потрібну суму. Він швидко привіз гроші зловмисникам. Злочинці ще й домоглися, аби побитий чоловік переписав на них свій автомобіль. Отримавши бажане, заручника відпустили. Його госпіталізували до лікарні із тяжкою травмою голови, переломами ребер, численними забоями та ранами тіла. 

 


гараж в якому били чоловіка упродовж цілої ночі

 

Наразі, Володимира Бабича та Павла Лукасевича затримано. Їм обрали запобіжний захід. Чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Щодо водія - знайомого тривають слідчі дії. 

0
Кримінал # Острог # Сергій Шикер # Володимир Бабич # Павло Лукасевич
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі