Винайшли окуляри з датчиками, які дозволять виявляти хворих на COVID-19

Винайшли окуляри з датчиками, які дозволять виявляти хворих на COVID-19
0
Винайшли окуляри з датчиками, які дозволять виявляти хворих на COVID-19

Китайський стартап Rokid планує поставляти в США спеціальні окуляри з тепловізором. Вони допомагатимуть швидко знаходити в натовпі людей з підвищеною температурою тіла, яка може бути одним із симптомів коронавірусної інфекції.

Апарат Т1 компанії Rokid оснащений інфрачервоним датчиком та 12-мегапіксельною камерою, дозволить за 2 хвилини виміряти температуру у 200 осіб на відстані до 3 метрів. Також у пристрої присутня функція доповненої реальності, система розпізнавання обличь та голосове управління, котре дозволяє керувати гаджетом, не застосовуючи руки. Серцем окулярів є процесор Qualcomm.

З огляду на недовіру США до китайських технологій, у Rokid заявили, що дбають про конфіденційність інформації, а зібрані дані гаджет не завантажує у хмарне сховище, а зберігає локально. Хоча окуляри можуть бути інтегровані з іншими програмними системами.

Окуляри Т1 розробили за два місяці під час спалаху COVID-19 у Китаї і їх вже встигли перевірити працівники китайських національних парків, шкіл та органів влади. Головна перевага Т1 над іншими апаратами, котрі використовують в аеропортах — це безпечна відстань та можливість не торкатися людини. Але все ж апарат не гарантує стопроцентного виявлення хворих на коронавірус. Досліди показали, що більш ніж половина китайських хворих поступала в лікарню без підвищеної температури.

Rokid є одною з багатьох китайських компаній, котрі почали створювати технології для боротьби з пандемією та не збирається зупинятися. За словами розробників, апарат Т1 планують вдосконалити, надавши можливість одночасно сканувати 4 особи.

За матеріалами Tokar.ua

0
Суспільство i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі