Віталій Коваль обговорив із бізнесом продовольчу безпеку Рівненщини

Віталій Коваль обговорив із бізнесом продовольчу безпеку Рівненщини
0
Віталій Коваль обговорив із бізнесом продовольчу безпеку Рівненщини

У Рівненській ОДА відбулася зустріч очільника області Віталія Коваля з представниками Укоопспілки, продуктових мереж і складів, а також виробниками продукції.

Під час бесіди Віталій Коваль наголосив, що на власниках продовольчого бізнесу сьогодні лежить велика відповідальність. Адже вони не лише роботодавці, які мають забезпечити безпеку своїх працівників. Вони несуть відповідальність за відвідувачів своїх торговельних мереж.

«Карантин - це не проблема влади, і не проблема бізнесу. Це наша спільна відповідальність. Завдання - не допустити розповсюдження COVID-19 у ваших магазинах чи супермаркетах. Адже сьогодні не у всіх магазинах на видних місцях висять інформаційні плакати щодо коронавірусу та поведінки відвідувачів у торговельних закладах. Наприклад, немає навіть елементарної інформації про необхідність забезпечення відстані між людьми у 1,5 метри. Не у всіх закладах проводиться дезінфекція торгових площ 2-3 рази на день, а також візків та кошиків для продуктів. Це потрібно негайно виправляти, адже наше спільне завдання - убезпечити суспільство від зараження коронавірусом. І без активної співучасті бізнесу тут не обійтися», - підкреслив Віталій Коваль, звертаючись до керівників рівненських торговельних мереж та підприємств.

У свою чергу голова Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь підкреслив, що великі супермаркети повинні не допускати одночасного перебування у своїх закладах більше 50 осіб.

«Захист всіх працівників, дезінфекція візків, інформаційні плакати - це те, що допоможе нам зробити карантин ефективним. Напевно, жоден власник чи директор магазину не хотів би, аби у його закладі хтось заразився коронавірусом. А для цього потрібно докласти зусиль», - підкреслив Сергій Лебедь.

Між владою та бізнесом відбулася конструктивна дискусія, керівники торговельних закладів отримали відповіді на питання, які їх цікавили. Зійшлися на єдиному - тільки спільними зусиллями та відповідальним ставленням можна забезпечити безпеку людей та вберегтися від коронавірусної інфекції в умовах пандемії.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі