Віталій Коваль: про ремонт доріг, громадський бюджет та гроші на лікарню

Віталій Коваль: про ремонт доріг, громадський бюджет та гроші на лікарню
0
Віталій Коваль: про ремонт доріг, громадський бюджет та гроші на лікарню

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу відповів про важливі питання життєдіяльності Рівненщини, які йому поставили журналісти.

Ремонт дороги до Білого озера

Служба автомобільних доріг у Рівненській області оголосила тендер на виготовлення проектної документації ремонту 17 км дороги «Зарічне – Борове – Стара Рафалівка – Полиці». Дорога веде до міста атомників Вараша, міжнародної «варшавської» траси, що сполучає Зарічненський район із Володимирецьким.

Наразі тут відбувається дрібний поточний ремонт. Здебільшого активність дорожників сконцентрована на відрізку дороги між селами Стара Рафалівка та Собіщиці.

На «сумнозвісній» дорозі до Білого озера найпроблемніші ті 5 км, що проходять через села Більська Воля і Рудка. Там потрібні капітальні роботи, підкріплені розрахунками науковців. Оскільки дорожнє та земляне полотно основи автошляху фактично повністю зруйновані, ремонт дороги розпочнеться після виготовлення відповідної документації. У разі надходження стабільного фінансування, планується здати дорогу в експлуатацію у 2021 році.

Проект «Транспортний зв’язок в Україні – Фаза І»

В рамках інвестиційного гранту на Рівненщині збудують транспортну розв’язку. Йдеться про масштабний дорожній проект - будівництво об’їзної дороги міста Дубно. Спорудження відбудеться у два етапи. Перша черга передбачає будівництво багаторівневої розв’язки на автодорозі М-06/M-19, а друга – шляхопровід над автодорогою Т 18-01. Проект співфінансуватиметься за рахунок коштів інвестиційних грантів та коштів Державного бюджету України.

Проект «Громадський бюджет»

Вчора Віталій Коваль підписав меморандум з громадськими організаціями, про старт проекту «Всеукраїнський громадський бюджет». Відтепер кожен мешканець області зможе долучитися до розвитку своєї території і змінити Рівненщину на краще. Цього року на реалізацію такого проекту уже виділено 2,6 млн грн. З вересня кожен мешканець області, віком від 18 років, зможе подати на електронну платформу власну пропозицію щодо розвитку краю. Онлайн майданчик буде безпечним та максимально захистить процес від фальшування результатів. Переможця визначатимуть мешканці Рівненщини шляхом голосування.

Про зустріч з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим

Минулої п’ятниці, 21 серпня, Віталій Коваль був вимушений виїхати до Києва, на вимогу Міністра охорони здоров’я. Зустріч була терміновою, адже на минулому тижні щодня фіксувалось більше сотні хворих. Так, під час наради з Максимом Степановим було обговорено епідемічну ситуацію на Рівненщині і шляхи виходу наших територій із «червоної» зони.

Також, спільно із міським головою Вараша Сергієм Анощенко ініціювали перед міністром питання про додаткове фінансування для Вараської лікарні (СМСЧ №3). Нагадаємо, медзаклад із державної власності передали у комунальну. А коштів у місцевому бюджеті на утримання та зарплати медпрацівникам не передбачили. В результаті – МОЗ уже направило до Мінфіну необхідну для вирішення цього питання документацію. Додаткове фінансування з держбюджету дозволить погасити заборгованість перед працівниками на період реорганізації в комунальний некомерційний заклад. Після цього лікарня зможе заключити угоду з Національною службою здоров’я України та отримуватиме своєчасне фінансування.

Максим Степанов пообіцяв взяти питання під особистий контроль.

Важливо, що було обговорено можливість збільшення потужності лікарень першої хвилі для того, щоб розвантажити лікарню у Рівному. Відтак, уже сьогодні прийнято рішення про відкриття Здолбунівської лікарні як такої, що може приймати хворих на COVID-19.

Читайте також: На Рівненщині посилили охорону кордону з Білоруссю: встановлені режимні обмеження

Читайте також: Жителів Рівненщини залучатимуть до розподілу коштів державного бюджету

Читайте також: Саакашвілі покидає Україну

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі