Віталій Коваль взявся за допомогу бізнесу під час карантину

Віталій Коваль взявся за допомогу бізнесу під час карантину
0
Віталій Коваль взявся за допомогу бізнесу під час карантину

Підприємці значно потерпіли від пандемії та пов’язаних з нею карантинних заходів. Особливо – мікро- та малий бізнес.

Зважаючи на це, Президент України Володимир Зеленський ініціював створення Координаційної ради представників бізнесу при Президентові України. Це буде дієва робоча група для напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу. До ради увійдуть представники мікро- та малого бізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців, незалежні експерти, представники Уряду та Офісу Президента України.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль
підписав розпорядження про створення аналогічної групи в області. Її назва – робоча група для напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб-підприємців.

Перше її засідання відбулося під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка за участю представників бізнесу, об’єднань підприємців.

«Створення такої групи – це налагодження тісного діалогу з мікро- та малим бізнесом. Саме він взяв на себе найбільший удар через пандемію. Наша мета – влада спільно з підприємцями відпрацює питання, що потребують невідкладного, а головне – комплексного вирішення», – зазначив Ігор Тимошенко.

Під час зустрічі учасники обговорили нагальні потреби та проблеми, з якими стикнулися представники мікро- та малого бізнесу в період пандемії, вносили свої пропозиції щодо першочергових заходів влади на національному та регіональному рівні, пропонували законодавчі зміни, які необхідні для забезпечення підтримки бізнесу як в період дії карантину так і після.

Зокрема, йшлося про податкове навантаження, адміністрування збору податків, використання РРО, допомоги від держави на час «карантинного» безробіття.

За підсумками роботи регіональної групи буде сформовано перелік пропозицій та заходів, які будуть направлені до Координаційної ради представників бізнесу при Президентові України.

Варто зазначити, що на сьогодні владою вже здійснено низку заходів, які мають допомогти малому і мікробізнесу пройти карантин на початку наступного року, зокрема:

– платники 1-ї групи спрощеної системи оподаткування на півроку звільнені від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску;

– надається фінансова підтримка тим, хто вимушено зачиняється чи скорочує робочий час;

– частково списується та відстрочується виплата податкової заборгованості (списання податкового боргу за усіма податками і зборами у сумі, що не перевищує 3060 грн; відстрочення до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу платників податків - фізичних осіб, що у сумі не перевищує 6800 гривень; списання пені та штрафів у разі самостійної сплати податкового боргу протягом 6 місяців);

– на період карантину за рішенням органів місцевого самоврядування підприємці звільняються від плати за оренду комунального майна;

– продовжується масштабна державна програма дешевого кредитування «5-7-9», якою передбачені антикризові заходи для бізнесу ( рефінансування діючих кредитів під 0% річних, надання кредиту під 3% річних на будь-які потреби);

– до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО (касові апарати) для підприємців, які здійснюють: продаж в інтернеті, продаж текстилю,  реалізують запчастини та вживані товари, для готелів, ресторанів, туристичних агентств та ін.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі