Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?

Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?
2
Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?

Про це вже чув, напевно, кожен: склянка води зранку запускає роботу шлунково-кишкового тракту, прискорює метаболізм, очищає від шлаків ... Але, як завжди, відмовляючись копати глибше, ми недоотримуємо важливу інформацію. Адже є й зворотна сторона медалі - стакан води з лимоном натщесерце може і нашкодити. Розберемося з усім по порядку.

Організму важливо давати час на очищення. Щоб допомогти йому в цьому, багато хто користується ранковим правилом випивати склянку води з лимоном. Наскільки цей спосіб дієвий, і чи можна вживати воду з лимоном натщесерце? 

Вода з лимоном чудово втамовує спрагу, насичує організм необхідними вітамінами, мінералами і мікроелементами. Також вона допомагає відновити кислотно-лужний баланс в організмі, а це необхідно, щоб запобігти хворобам і позбавитися від зайвої ваги.

При пробудженні тканини нашого тіла зневоднені і потребують води (чому ми і згадали про чудесне вгамування спраги) - для витіснення токсинів і омолодження всіх клітин. Такий ранковий коктейль допомагає позбутися від внутрішніх токсинів і нормалізує роботу нирок і функції травного тракту, змушуючи їх працювати максимально ефективно.

На цьому переваги цього напою не закінчуються. Вода з лимоном сприяє травленню: лимонний сік стимулює секрецію шлункового соку. Очищає печінку: лимонний сік стимулює вивільнення токсинів з печінки. А ще, допомагає боротися з інфекціями дихальних шляхів (це пов'язано з протизапальними властивостями лимона).

 

Вода з лимоном регулює природну перистальтику кишечника і зміцнює імунну систему (лимон є потужним антиоксидантом, він захищає організм від вільних радикалів).

Сприяє належному функціонуванню нервової системи - це все ще про воду з лимоном. Депресія і підвищена тривожність часто є результатом нестачі калію в крові. Лимон ж багатий калієм, який необхідний нервовій системі для подачі сигналів в серце.

Також, такий коктейль сприяє зниженню кров'яного тиску. Один лимон в день допоможе знизити високий кров'яний тиск на 10%.

Створює ефект підкислювача в організмі (пийте такий напій безпосередньо перед їжею, це допоможе підтримувати високий рівень рН. Якщо ваш pH в нормі, то вашому організму простіше боротися з хворобами). Буде приємним бонусом поліпшення шкіри (вітамін С, що міститься в лимоні, покращує стан шкіри, омолоджує організм).

Вода з лимоном - помічник в боротьбі із зайвою вагою. Лимони містять пектинові волокна, які пригнічують почуття голоду.

Вагомий аргумент - вода з лимоном запобігає раку. Це пов'язано з тим, що лимони є потужним лужним продуктом.

Численні дослідження показали, що рак не може «процвітати» в лужному середовищі. (Вживання води з лимоном - не гарантія, але міра застереження, яку ви в силах приймати).

 

Перейдемо до мінусів

Всі вищезгадані властивості говорять про воду з лимоном, як про якийсь еліксир молодості, краси і здоров'я. Але все-таки, поговоримо про зворотний бік медалі: цей спосіб може виявитися досить агресивним, якщо ви страждаєте яким-небудь з наведених нижче захворювань:

• При захворюваннях шлунково-кишкового тракту (виразка або гастрит). До болі в животі може привести прийом такої рідини натщесерце для людей з підвищеною кислотністю.

• Людям, страждаючим захворюваннями нирок. Суть в тому, що вітамін В, що входить до складу лимонної кислоти, надає сильний сечогінний ефект.

• При наявності чутливої ​​емалі. Лимонна кислота може викликати відчуття дискомфорту в роті, тому що регулярне її використання робить зубну емаль тонше. Стоматологи рекомендують під час проведення курсу лікування лимонної водою застосовувати спеціальні зміцнюють зубні пасти.

• При стоматиті. Якщо в роті є ранки, отримані в результаті травми або вірусного захворювання, пити лимонну воду заборонено. Вона викличе сильне подразнення слизової.

• При алергії на цитрусові фрукти. Часто у людей після прийому великої кількості кислих фруктів може з'явитися висип на тілі. Якщо у вас є подібна проблема, наприклад, з апельсинами, то і лимони часто вживати не можна. І те, що лимон розбавлений водою - суті не міняє.

Щоб уникнути негативних наслідків, сходіть на прийом до гастроентеролога перед курсом тривалого прийому.

2
Суспільство # Рівне # Здоров'я
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі