Лабораторні дослідження показали у яких водоймах на Рівненщині краще не купатися

Лабораторні дослідження показали у яких водоймах на Рівненщині краще не купатися
0
Лабораторні дослідження показали у яких водоймах на Рівненщині краще не купатися

    ДУ “Рівненський ОЛЦ МОЗ України” протягом купального сезону здійснювався моніторинг за місцями масового відпочинку населення, яких в області нараховується 31, з них 15 – це санкціоновані пляжі та 16, що вважаються стихійними. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.
   З початку купального сезону усі місця масового відпочинку населення області були охоплені лабораторними дослідженнями. В межах здійснення моніторингу за місцями масового відпочинку населення області з поверхневих водойм лабораторіями ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено 866 досліджень за санітарно-хімічними показниками води поверхневих водойм, з них 52 не відповідали гігієнічним нормативам. Основна невідповідність реєструвалась за показниками каламутності, БПК та водневим показником на пляжах Володимирецького, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського, Костопільського районів та міста Рівне. 
   За мікробіологічними показниками виконано 388 досліджень, відхилення від санітарних норм виявлено у 20 пробах. Нестандартні проби спостерігались у відібраних зразках із оз. Басів Кут та із місць масового відпочинку міст Дубно, Сарни, Вараш, Радивилів, Корець, Здолбунів, смт Березне, Зарічне, Гоща та села Воронки Володимирецького району. 
   Паразитологічнихми дослідженнями виявлялено яйця гельмінтів у пробі води громадського пляжу міста Сарни та в грунті пляжу озера Басів Кут міста Рівне.
Не реєструвались відхилення від санітарних норм у пробах води поверхневих водойм та грунту пляжів: міста Дубровиця (річка Горинь), село Товпижин (БВ «Мотор»), село Хрінники (КЗ дитячий санаторій «Хрінники», ОК «Чайка») Демидівського, село Б. Воля (РОК «Біле озеро»)Володимирецького районів.
   Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, балансоутримувачі інформовані щодо незадовільних результатів лабораторних досліджень, відібраних у місцях оздоровлення та відпочинку.

Фото ілюстративне 

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі