Воїни-афганці обурені щодо забезпечення їх прав на пільгове обслуговування

Воїни-афганці обурені щодо забезпечення їх прав на пільгове обслуговування
0
Воїни-афганці обурені щодо забезпечення їх прав на пільгове обслуговування

Воїни-афганці стурбовані ситуацією, яка склалася в суспільстві щодо забезпечення їх прав на пільгове обслуговування. Зокрема, все частіше трапляються випадки, коли їм відмовляють у пільговому проїзді чи безкоштовному медобстеженні. 

Про випадки конкретних порушень представники місцевих осередків Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) розповіли під час зустрічі з головою обласної ради Олександром Данильчуком та першим заступником голови облдержадміністрації Віталієм Ундіром.

Нагадаємо, що 15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Крім того, цьогоріч виповнюється 30 років виведення військ з Афганістану. Відтак воїни-інтернаціоналісти вирішили нагадати владі та громадськості про ті проблеми, з якими стикаються щодня. Окрім вищезгаданих порушень їхніх прав, представники Спілки нагадали керівникам області про забезпечення їхньої категорії житлом.

У той же час упродовж минулого року 10 родин воїнів-афганців з Рівненщини отримали від держави довгоочікувані квартири. Загалом же у черзі на отримання житла наразі перебуває 161 людина цієї категорії громадян. Крім того, 48 родин загиблих воїнів-інтернаціоналістів торік отримали матеріальну допомогу на загальну суму в понад 200 тис.грн. Ще 100 тис.грн. було виділено на підтримку статутної діяльність Спілки ветеранів Афганістану.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Данильчук, обласна рада спільно з облдержадміністрацією якраз напрацьовують механізм, який дозволить на пільгових умовах надавати медичну допомогу учасникам бойових дій (зокрема, проводити обстеження) на базі одного з комунальних закладів області. Планується ,що дана ініціатива стосуватиметься як учасників бойових дій – воїнів-інтернаціоналістів та їх родин, так і учасників АТО та їхніх родин, потерпілих від аварії на ЧАЕС.

Крім того, учасники зустрічі обговорили проект Угоди про взаємодію та співпрацю між Рівненською облдержадміністрацією, Рівненською обласною радою та Рівненською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Домовилися, що упродовж двох тижнів сторони узгодять ключові пункти такої співпраці, аби документ не мав декларативного характеру. Після цього відбудеться його офіційне підписання.

А вже цієї п’ятниці, 15 лютого, органузовують мітинг-реквієм біля пам’ятника загиблим у локальних конфліктах воїнам-інтернаціоналістам, що на майдані Короленка у Рівному. Тематичні заходи цього дня відбуватимуться в усіх районах області. 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі