Воїни – інтернаціоналісти просять забезпечити гідний рівень життя та посилити їхній соціальний захист

 Воїни – інтернаціоналісти просять забезпечити гідний рівень життя та посилити їхній соціальний захист
0
 Воїни – інтернаціоналісти просять забезпечити гідний рівень життя та посилити їхній соціальний захист

Напередодні відзначення 31-ої річниці виведення військ з Афганістану, сьогодні відбулося засідання круглого столу за участі першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка, першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна та воїнів – інтернаціоналістів.

Під час зустрічі учасники обговорили найбільш проблемні питання, які виникають у ветеранів війни Афганістану.

За словами голови Рівненської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Зінича, багато учасників війни в Афганістані потребують протезування, як зубів так і верхніх та нижніх кінцівок, а також постійного лікування.

Всі ці роки афганці змушені були відстоювати свої соціальні гарантії. Ми розуміємо, що жодна влада не зможе вирішити наші проблеми, але мені приємно відзначити, що в нас є розуміння та співпраця з обласною владою, – відзначив Сергій Зінич.

Сергій Свисталюк зауважив, що в області діє «Обласна програма матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення».

Відповідно до цієї програми ми можемо надавати матеріальну допомогу на лікування, однак вона не є такою масштабною як би хотілося всім, в тому числі і нам. Хочу також наголосити, що наші керівники медичних закладів завжди ідуть на зустріч ветеранам та надають кваліфіковану допомогу, – зазначив перший заступник голови обласної ради.

В ході засідання Сергій Зінич повідомив, що вони підготували тристоронню угоду про взаємодію та співпрацю між Рівненською обласною радою, Рівненською ОДА та Рівненською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану.

В документі зазначаються пункти, які мають на меті забезпечити гідний рівень життя ветеранів війни, інвалідів, учасників бойових дій, членів сімей загиблих та посилити їхній соціальний захист.

Зокрема, забезпечити соціальні виплати, надання пільг, компенсацій та гарантій відповідно до Закону України від 22.10.1993 року №3552-XII, забезпечити: щорічне оздоровлення ветеранів-війни, безоплатний проїзд автобусами приміських маршрутів, виплати щорічно допомоги сім’ї загиблих з обласного бюджету, безоплатне отримання ліків за рецептами та зубопротезування тощо.

Представники влади домовилися, що ознайомляться з усіма пунктами угоди, можливо, підкорегують деякі підпункти та впродовж місяця підпишуть документ про співпрацю.

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі