Володимир Зеленський запропонував Катару інвестувати у «Велике будівництво» в Україні

Володимир Зеленський запропонував Катару інвестувати у «Велике будівництво» в Україні
1
Володимир Зеленський запропонував Катару інвестувати у «Велике будівництво» в Україні

5 квітня у межах офіційного візиту до Держави Катар Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розширення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, зокрема інвестиції у дороги та мости України, а також у будівництво LNG-терміналу.

Як зазначається на офіційному сайті Глави держави, співрозмовники відзначили важливість підтримки високої динаміки політичного діалогу, необхідність нарощування обсягів двосторонньої торгівлі та подальшої активізації інвестиційного співробітництва. Сторони приділили окрему увагу перспективам співпраці у сферах енергетики, продовольчої безпеки, інфраструктури та військово-технічної співпраці й зупинилися на конкретних спільних проектах, які вже реалізуються.

Зокрема, Зеленський зазначив, що Україна продовжить експорт аграрної продукції до Катару.

«Україна розглядає Державу Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та має всі можливості повністю забезпечити продовольчу безпеку Катару», – наголосив Глава Української держави.

Під час зустрічі йшлося й про залучення інвестицій з Катару у розбудову інфраструктурних об’єктів в Україні, зокрема у будівництво доріг і мостів. Президент України розповів Еміру Держави Катар про реалізацію програми «Велике будівництво». «Сподіваюся, що катарські компанії долучаться до проектів «Великого будівництва» вже цього року», – сказав Президент.

Крім того, сторони обговорили розширення проектів концесії українських портів, а у сфері енергетики – перспективи будівництва LNG-терміналу та диверсифікації джерел енергопостачання. Тамім бін Хамад Аль Тані наголосив на бажанні та готовності катарської сторони до подальшого розвитку всього спектру взаємовигідного співробітництва з Україною.

Нагадаємо, в рамках програми «Велике будівництво» у 2021 році в Україні буде збудовано та оновлено 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

1
Політика ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі