Впритул до парку Просвіти у Рівному готуються зводити житловий комплекс: «Слуга Народу» ініціює позачергову сесію, аби розібратися (ФОТО)

Впритул до парку Просвіти у Рівному готуються зводити житловий комплекс: «Слуга Народу» ініціює позачергову сесію, аби розібратися (ФОТО)
0
Впритул до парку Просвіти у Рівному готуються зводити житловий комплекс: «Слуга Народу» ініціює позачергову сесію, аби розібратися (ФОТО)

Днями на вулиці Андрія Мельника у Рівному (мікрорайон «Північний») почалися підготовчі роботи до будівництва багатоквартирного житлового будинку. 

Про це на Facebook повідомив рівнянин Ігор Ханенко.

Автор показав дерев'яні балки, якими обгороджують територію перед початком будівництва. Зазвичай на таких пізніше з'являються паркани.

Як повідомляє Рівне.Медіа, на клаптику землі між парком Просвіти та дитячим садочоком №55 хочуть збудувати житловий комплекс Lumen (Люмен). Забудовник – група Смарт. Планується, що на цій території виросте чотириповерховий житловий будинок.

Продажі квартир наразі призупинили, але світлини майбутнього будинку можна побачити на сайтах новобудов.

До речі, не так давно група Смарт мала намір збудувати 16-поверховий будинок на вулиці Шопена у Рівному, але депутати Рівнеради відмовили забудовнику в оренді ділянки.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Чи виросте нова висотка на місці колишньої медичної бібліотеки в центрі Рівного

Депутатка Рівненської міської Ради від партії «Слуга Народу» Любов Романюк розповіла нам, що ситуація із забудовою рекреаційної зони (а ділянка за даними геокадастру знаходиться саме у рекреаційній зоні) – недопустима. І у міській раді вже розробляють план, як завадити забудові впритул до парку.

«Зараз ми готуємо офіційну позицію фракції («Слуга Народу», – ред.) щоб скасувати містобуди. Ми зберемо сесію, щоб вирішити це питання. Парк повинен бути місцем для відпочинку, а не забудов. Це дуже грубе порушення. А забудовники зараз діють за давньою схемою: вони спочатку будують, а потім на підставі права власності – просять будинок у власність. Люди, які купили там квартири, не винні. Часто вони навіть не знають, як все відбувається».

Аби перевірити, чи справді ділянка досі здається в оренду і які її терміни ми звернулися до начальника відділу орендних відносин Управління земельних відносин – Сергія Таргонія. Нам підтвердили, що договір оренди між міськрадою та орендарем досі дійсний та триває до 2023 року.

«Про саму забудову нічого сказати не можу, тому що це не в компетентності Управління. А за ділянку.. Там 2080 соток, вона була передана в оренду у квітні 2003 року терміном на десять років. Орендар – підприємець, він орендує цю ділянку для будівництва торгово-побутового комплексу. Це був договір між підприємцем і міською радою, у 2014 році його подовжили до 2023 року і на даний момент він все ще дійсний!».

У зв'язку з ситуацією фракція «Слуга Народу» Рівненської міської ради ініціює позачергове засідання, аби розібратися: хто і яким чином дозволив почати забудовувати ділянку впритул до парку відпочинку. І спробують перешкодити цьому.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі