Всі районні лікарні на Рівненщині отримають нове кардіологічне обладнання на півсотні мільйонів гривень

Всі районні лікарні на Рівненщині отримають нове кардіологічне обладнання на півсотні мільйонів гривень
0
  • Всі районні лікарні на Рівненщині отримають нове кардіологічне обладнання на півсотні мільйонів гривень
  • Всі районні лікарні на Рівненщині отримають нове кардіологічне обладнання на півсотні мільйонів гривень

В рамках наступного етапу проекту «Підвищення ефективності лікування та профілактики хвороб системи кровообігу в Рівненській області на період з 2015 по 2020 роки» покращуватимуть технічне забезпечення районних лікарень. Відповідно до проведення закупівель та плану розвитку медицини районні лікувальні заклади отримають новітнє обладнання для кардіологічних відділень. А саме апарати для ультразвукових досліджень серця, дефібрилятори-монітори, 12-канальні електрокардіографи з автоматичною обробкою, прилади для комбінованого добового Холтерівського моніторування ЕКГ та АТ з програмним забезпеченням та 2 додатковими ЕКГ реєстраторами, система для проведення тредміл-тесту, Апарат для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіомаркерів.

Нові апарати дозволять діагностувати серцево-судинні захворювання у мешканців районів у найкоротший час та за потреба доставляти їх на лікування у Рівненський та Сарненський кардіоцентри. Один з них вже працює, а центр у Сарнах тільки починають облаштовувати. Власне, для транспортування таких хворих рік тому всі районні лікарні і отримали сучасні реанімобілі.

За словами керівника групи  консультантів проекту Світового банку у Рівненській області Сергія Рибачка, наразі процедура закупівлі запланованого для районних лікарень обладнання триває. Змагаються у торгах не тільки постачальники, а й іноземні виробники профільного обладнання. По частині лотів вже оголошені переможці. Так, апарати для ультразвукових досліджень на Рівненщину постачатиме нідерландська компанія-представник виробника Philips Medical Systems Nederland B.V.. Частина закупівель ще тривають. Загальна ж вартість всього обладнання – більше 50 мільйонів гривень.

Теперішнє обладання здолбунівської ЦРЛ

Тим часом на таке технічне поповнення дуже чекають в районних лікарня. Адже оновити обладнання там не так просто. Адже для цього потрібно шукати кошти районних бюджетах або залучати благодійників. А з цим дуже не просто.

- Насправді дуже чекаємо на нове обладнання. Адже зараз змушені проводити діагностику на обладнанні, якому більше 12 років. Деяке з них лікарня отримувала за кошти бюджету, а частину вдалось залучити завдяки підтримці спонсорів, меценатів та міжнародних благодійних організацій, - зауважив головний лікар Здолбунівської центральної районної лікарні Владислав Сухляк (на фото). –  В той  же час поставка нового обладнання дозволить суттєво підвищити лікувальний потенціал медичного закладу.

Нагадуємо, що перший в області серцево-судинний центр Рівненської обласної клінічної лікарні  відкрили в лютому. За декілька місяців фахівці центру виконали  більше 250 інтервенційних оперативних втручань.  Загалом вдалося значно знизити рівень летальності пацієнтів від інфаркту міокарда, і нині він становить 5,7.

У червні обласна лікарня завдяки проекту Світового Банку отримала майже 3000 комплектів витратних матеріалів для проведення операцій при серцево-судинних захворюваннях.  А саме – 549 наборів катетерів діагностичних, 570 провідникових катетерів, 575 провідників керованих, 420 балонів для ангіопластики, 31 пристрій для тромбоаспірації, 31 мікрокатетер,  648 коронарних стентів. Отримуватимуть їх рівненські пацієнти для операцій абсолютно безкоштовно. 

Довідково: У Рівненській області триває реалізація субпроекту «Поліпшення охорони здоровя на службі у людей Рівне» проекту Міністерства охорони здоровя України та Світового банку «Поліпшення охорони здоровя на службі у людей». Журналіст Юрій Дюг спільно з Київською школою економіки здійснюють моніторинг виконання субпроекту на Рівненщині.

0
Суспільство # Сергій Рибачок # Владислав Сухляк # Світовий банк
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі