"Втечі" з Тинного, вірус у військовому містечку: основне з брифінгу у Рівному

2
"Втечі" з Тинного, вірус у військовому містечку: основне з брифінгу у Рівному

Окремі випадки, коли люди покидають закрите на карантин село Тинне Сарненського району – є і на них реагують, у військовому містечку в Дубах Рівненського району, після підтвердження інфікування жінки, провели дезінекцію, область отримала пів сотні упаковок "Плаквенілу". Про це стало відомо під час щоденного онлайн-брифінгу в Рівненській ОДА, учасниками якого були перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та в.о. керівника обласного медуправління Олег Вівсянник.

Щодо інформації про те, що з Тинного Сарненського району люди, попри блокпости, все одно виїжджають, а іноді і відбуваються пасторські служіння, то Сергій Подолін сказав:

– Те, що бувають випадки, що люди не розуміють усю складність сьогоднішнього дня і якимось чином ідуть з села – це випадки поодинокі, а не системні.

Посадовець сказав, що за цим слідкує поліція. Щодо масових зібрань, то відповів, що уже були проведені неодноразово розмови і було розуміння, а на місцях, очевидно, є непорозуміння:

– Як далі працювати з ними… мабуть, люди, які розуміють складність ситуації і живуть поруч, повинні сусідам роз’яснювати. Бо влада вже стільки роз’яснювала…, – сказав Сергій Подолін та додав:

– Бачу, що вже другий день карантину в обласному центрі – населення не зовсім адекватно реагує на постанови уряду і ті заходи, які ввела область на території Рівненщини.

Сьогодні у Рівне прибуло 53 упаковки лікарського засобу "Плаквенілу", зараз триває його розподіл між госпітальними базами першої хвилі надання меддопомоги, – сказав Олег Вівсянник.

Чи можливо після приїзду з-за кордону зробити тест?

– Перше, що треба зробити по приїзду з-за кордону – самоізолюватись це вимога, яка була з початку введення карантину. Якщо відчуває підозру на хворобу чи сумнівається в своєму самопочутті – є сімейний лікар. Якщо угода не заключна – звертатись за місцем проживання у ПМСД і там консультують, – відповів Сергій Подолін.

На Рівненщині після того, як використали близько пів тисячі ПЛР-тестів, їх залишилось близько 4-х тисяч. Швидких тестів – теж лишилось приблизно стільки ж, використали тисячу.

Щодо Сарненської ЦРЛ, де уже восьмеро інфікованіх медпрацівників, то звідти не зверталась із проханням про додаткові резерви людських ресурсів, – каже Олег Вівсянник і додає:

– Але управління охорони здоров’я має розроблені алгоритми на такі випадки та складені списки тих, хто може допомогти.

Репліка Сергія Подоліна:

– Сьогодні спілкувався із медиками, які не працюють в галузі. Вони готові надавати допомогу. Таку категорію патріотів наших ми повинні врахувати, – сказав перший заступник голови ОДА до Олега Вівсянника. Той відповів, що такі люди будуть не зайвими та закликав звертатись у відділ кадрової роботи управління.

Також Олег Вівсянник прокоментував, що наразі невідомо шляхи інфікування медиків ЦРЛ у Сарнах, тобто чи це було на роботі, чи у інший спосіб. Цей ланцюжок передачі інфекції наразі намагаються визначити.

Інфікована з військового містечка

Щодо вчорашньої інформації про інфіковану жительку села Дуби Рівненського району. Суспільне з’ясувало, що йдеться про мешканку військового містечка – у цьому селі розташована військова частина.

– Дійсно, проживає з чоловіком і двома дітьми в Дубах, там дислокується військова частина, це триповерхова будівля. За інформацією голови РРДА, продезінфіковане приміщення, під’їзди, магазин. Проінформовано керівника в/ч там дислокується близько двохсот військових. Всі заходи були проведені. По Дубах у нас порядок по профілактиці, – відповів Сергій Подолін.

Новий випадок у Рівному, який підтвердився вчора ввечері

Щодо нового випадку коронавірусу в 48-річної рівнянки, учасників брифінгу просили повідомити більш конкретні деталі без розкриття персональних даних. Сергій Подолін сказав таке:

– Вона працює на немаленькому підприємстві, але всі заходи, які пов’язані з виконанням безпеки приміщень, проживанням – уже в роботі. Більше нічого додатково не доповім.

Нагадаємо, станом на ранок 8-го квітня на Рівненщині уже 51 випадок інфікування COVID-19, шестеро людей померло, троє одужало (пацієнти Сарненської ЦРЛ).

suspilne.media

 

2
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі