Вже сьогодні рівненський депутат Кудрін може бути звільненим із СІЗО

Вже сьогодні рівненський депутат Кудрін може бути звільненим із СІЗО
0
Вже сьогодні рівненський депутат Кудрін може бути звільненим із СІЗО

Учора, пізно у вечері Печерський суд міста Києва обирав запобіжний захід депутату Рівненської міської ради Володимиру Кудріну, якого ГПУ спільно з СБУ звинувачують в отриманні хабара у розмірі 5000 доларів.

Із власних джерел сайту "ВСЕ" стало відомо, що депутату визначили заставу у розмірі 128 000 гривень, а його кума затриманого разом із ним - 60 000 гривень. Якщо ж сьогодні, заставу не буде внесеною, то обом доведеться провести вихідні у Київському СІЗО. Нагадаємо, Володимира Кудріна затримали 29 серпня в офісі разом із його кумом, прізвище якого не називають. За версією слідства, депутат вимагав п’ять тисяч доларів США від одного з місцевих приватних підприємців. За цю суму він обіцяв не створювати штучних перешкод будівельній діяльності комерсанта, шляхом підготовки депутатських запитів та ініціювання перевірок контролюючих органів. Оперативники спецслужби повідомляють, що задокументували, що Володимир Кудрін запропонував бізнесмену передати гроші через посередника, який виступав його довіреною особою.

Співробітники СБ України затримали депутата та спільника в офісі після отримання всієї суми хабара. Який, до слова, знайшли під диваном. Під час обшуку у приміщенні правоохоронці повідомляють, що також виявили понад півкілограма обробленого бурштину та наркотики. Втім, як видно із оприлюдненого оперативного відео – було знайдено оброблений бурштин (прикраси), які легально продаються у магазинах Рівного. Які саме наркотики були знайденими, не повідомляється. На відео видно лише саморобний пристрій для куріння коноплі.

Тим часом, на захист Володимира Кудріна став народний депутат України Ігор Мосійчук. Він не вірить, що його однопартієць міг вимагати хабара. У себе на сторінці у Фейсбук нардеп зазначив:

«Матеріали надані слідством жодним чином не доводять вину нашого депутата. Кудрін боровся з забудовою берега озера в Рівному яке кришують представники одного з правоохоронних органів цієї області. Зараз його звинувачують в тому, що він вимагав і отримав 5000$ з забудовника, щоб залишити його в спокої. В той же час в матеріалах справи відсутні будь-які докази вимагання. На вилучених в ході обшуку, який проводився без відповідного рішення суду в офісі Кудріна не виявлено жодних слідів так само як на його руках і руках його кума якого слідство вважає посередником не виявлено слідів суміші якою були покриті гроші. Все це в купі викликає сумнів в доказовій базі і дає можливість припустити, що гроші були підкинуті забудовником. Ми продовжуємо перевіряти обставини цієї справи для встановлення істини але у випадку доведення вини Кудріна покривати його не будемо».

0
Політика # Володимир Кудрін # Радикальна партія Ляшка # застава
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі