Вже влітку планують споруджувати “Таємничі підземелля Рівного”

Вже влітку планують споруджувати “Таємничі підземелля Рівного”
0
Вже влітку планують споруджувати “Таємничі підземелля Рівного”

Наразі проект будівництва “Таємничі підземелля Рівного” знаходиться на експертизі і після цього починається оголошення тендеру, аби визначити виконавця. Як обіцяють в управлінні культури і туризму міста Рівного вже влітку очікують початок робіт.

Варто нагадати, саме це управління виграло грант на реалізацію проекту “Таємничі підземелля Рівного”. Завдяки цьому буде споруджено сучасний туристично-атракційний об'єкт, де мешканці та гості міста зможуть ознайомитися з віднайденою архітектурною пам'яткою і взяти участь у квест-грі історичного спрямування. Сума коштів, що надійде від Європейського Союзу сягнула майже 500 тисяч євро. 

Наразі, відомо що будуватиметься сучасний туристично-атракційний об'єкт. Візуалізації очікуваного результату проекту всередині будівництва на суму понад 15 мільйонів гривень наразі отримати неможливо, через відсутність візуалізації проекту. Дизайнери виготовили лише зовнішнє графічне рішення. 

Очевидно, в підземеллях будуть розміщуватись квест-кімнати, адже сьогодні було нагороджено авторів кращих логотипів до них. 

 

 

Таким чином, проект “Таємничі підземелля Рівного” фінансований ЄС, спрямований в першу чергу на створення приязної атмосфери для вивчення історичної спадщини міста, збереження самої пам'ятки і створення у місті Рівному сучасного туристичного об'єкту європейського рівня.

Зберегти для прийдешніх поколінь частинку історії міста вдалося завдяки фінансуванню з Європейського Союзу. Протягом двох років у Рівному постане унікальний “живий” об'єкт історико-культурної спадщини, де познайомитися з минулим стародавнього Рівного можна буде у форматі квест-гри, з використанням сучасних мультимедійних технологій.   

Фінансова підтримка ЄС дозволила залучити до робіт з консервації та захисту виявлених споруд провідних фахівців з реставрації, а також дала змогу провести додаткові археологічні та історичні дослідження Рівненських підземель. А це значить, що місто зможе краще зрозуміти своє минуле і, як наслідок, краще усвідомити своє місце у майбутньому, - повідомляє Європейський простір.

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі