«З нього виросте кривдник»

«З нього виросте кривдник»
3
«З нього виросте кривдник»

Днями у Рівненській області набули розголосу дві історії. Перша: про 6-річну дитину у Вараші, яку батько скинув зі сходів до магазину. Та друга: про кота у Рівному над яким якась звірюка-людина знущалася, діставши нутрощі знесиленої тварини. Ці дві історії об’єднує жорстокість людей! В таких випадках задумуюсь над  тим, що ж пробуджує у людині кривдника, садиста? У більшості, цього не сталося б, якби вчасно інші звернули увагу. Але що стало першопричиною того, що люди чинять подібні речі? Давайте спробуємо розібратись. Як це часто буває, причини фобій, неврозів і психозів беруть свій початок з дитинства.

Яке може бути дитинство кривдника? Скоріше за все:

  • Кривдник був жертвою або свідком домашнього насильства в дитинстві
  • Кривдник був схильний до або був свідком самогубних нахилів у сім’ї (дитяча психіка не справляється із побаченою жорстокістю – це стає нормою поведінки, адже це пропагують в родині, батьки так живуть і я так буду, вони мені показали як це).

Часто ми чуємо такі розмови серед людей: «Коли зійшлися з ним (нею) мені друзі казали, що ти його (її) змінив(ла). До стосунків з тобою він був нещасним, часто випивав, колишня тріпала нерви, бо без ляпаса до неї не доходило, пробував повіситися, бився в клубах і про роботу навіть не думав. З тобою все змінилося, став (ла) таким турботливим, на роботу до тебе ходить, телефонує часто - цікавиться значить».  Ось ми описали потенційного кривдника. А якщо ще спостерігалися випадки насильства проти тварин, то тікайте якнайшвидше!

Знаючи минуле людини, можна прогнозувати і свідомо робити вибір чи вступати у стосунки з таким типом, чи ні.  І не діти роблять цей вибір! Вони не вибирають чи народжуватися їм у цій родині, чи ні. Тому відповідальність завжди обох сторін конфлікту (один робить протиправні дії, інший – дозволяє це робити, що не знімає відповідальності). Насильство породжує насильство. Всі мовчать і всім так зручно.

Буває, опрацьовуючи виклик сімейного конфлікту, де чоловік «дебоширить», дружина нам радить: «заберіть його десь на 3 дні або дайте за хатою по нирках кілька разів, на місяць йому вистачить, щоб знав як кричати». Окрім того, що це злочин, постає багато питань. Чи стане краще ставитися той чоловік до дружини? Може, полюбить її заново? Переконана – що ні! Бо потім знову повторні виклики на лінію 102 з тих же адрес. Потім знову і знову... А систематичне домашнє насильство підлягає покаранню, згідно Кримінального кодексу України від 11 січня 2019 року. Але Закон це інструмент, який працює ефективно тоді, коли не лише поліцейський його застосовує, а ще й тоді, коли самі люди хочуть справжнього вирішення проблеми. І тільки так це працює.

3
Економіка # патрульна поліція # домашнє насильство # Марія Бурдова # насильство
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі