За чий рахунок живе Рівне і який він - бюджет міста?

За чий рахунок живе Рівне і який він - бюджет міста?
0
За чий рахунок живе Рівне і який він - бюджет міста?

Бюджет міста, щось неосяжне для звичайних громадян поняття. Звідки і скільки там грошей - мало хто знає. Відома людям лише одна чиновницька відмовка - "грошей в бюджеті нема". Давайте розбиратись, що надійшло в скарбничку рівнян від них самих і скільки.

На початку року формується бюджет в якому враховують приблизні прибуткі від податків і необхідні видатки. Цього річ на управління містом рівняни дали на 51 млн. грн. більше ніж на те розраховували чиновники разом з депутатами, про це повідомив начальник управління бюджету і фінансів Рівненського міськвиконкому Віктор Шульга.

У першому півріччі 2018 року до загального фонду міського бюджету надійшло 636 млн. 152 тис грн. власних доходів міста, що майже на 51 млн. грн. більше плану.

Так, рівняни – фізичні особи, зі своїх доходів, надали до скарбнички Рівного, для утримання рідного міста, на понад 37 мільйонів гривень більше ніж планували міський голова з депутатами на перше півріччя цього року. Планували отримати від рівнян майже 353 млн. грн. а отримали заледве не 390 млн. грн.

Рівняни, котрі займаються підприємницькою діяльністю, у першому півріччі 2018 року, надали депутатам рівнеради, для розподілу на потреби міста, мало не 93 млн. грн. тоді як планували отримати близько 85 млн.грн.

Від мешканці міста та наших гостей, котрі придбали підакцизні товари, на розвиток міста надійшло трохи не 36 млн. грн., що на 1 млн. менше бажаного. Отримання менше коштів від підакцизних товарів зумовлено тим, що значну частину коштів не було повернуто місту з державного бюджету.

Окрім податкових надходжень, депутати на чолі з міським головою Володимиром Хомком, отримують додатковий дохід до міської скарбнички від вже раніше отриманих на розвиток Рівного коштів, які не були використані а були надані банку взамін відсотків за депозитом. Так, у першому півріччі до міського бюджету було отримано 4 млн. 673,7 тис. грн. за розміщення коштів міста на депозитних рахунках, що на 1 млн. 373 тис. більше ніж планували.

Виконавчі органи місцевого самоврядування надали адміністративні послуги містянам та гостям на 22 млн. грн., що на 3 млн. 250 тис. грн. більше запланованого. Беручи до уваги активність рівнян у виготовленні закордонних паспортів та виїзду за кордон, припускаємо, що основна частина коштів у цій статті доходу була отримана за виготовлення закордонних паспортів…

Зайві кошти розподіляти на сесії будуть депутати. Як саме, у Рівнераді вирішуватимуть вже на черговій сесії, яка відбудеться 16 та 30 серпня 2018 р.

0
Наука і технології # Рівне # гроші # місцевий бюджет
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі