За чотири роки у Рівненському суді нарешті розглядають матеріали справи щодо халатності екс-хірурга

За чотири роки у Рівненському суді нарешті розглядають матеріали справи щодо халатності екс-хірурга
0
За чотири роки у Рівненському суді нарешті розглядають матеріали справи щодо халатності екс-хірурга

Сьогодні, у Рівненському міському суді відбулося чергове судове засідання щодо обвинуваченого у лікарській халатності екс-хірурга Віктора Водоп’яна. Підозрюють, що діяльність медика призвела до загибелі 28-річного Ростислава Федорова.

Судова тяганина триває більше чотирьох років. Два роки тому суддя Мар’ян Головчак, який розглядав справу, вже майже готовий був оголосити вирок. Всі докази були проти лікаря, але сторона захисту Водоп’яна заявила судді відвід. Таке клопотання адвоката обвинуваченого задовольнив одіозний суддя Олександр Тимощук. Відтак, розглядати справу від самого початку почав суддя Віктор Кухарець, який згодом звільнився і рідним загиблого довелося йти знову по новому колу. Тепер справу розглядає суддя Петро Денисюк.

Нагадаємо, 19 червня 2015 у Рівному сталась ДТП за участі легковика та мотоцикліста. Останній вилетів із транспортного засобу та отримав численні травми. Його доставили в Рівненську обласну клінічну лікарню зі скаргами на болі в грудній клітці. Через декілька годин чоловік помер. 

Відповідно до висновків судово-медичної експертизи, причиною смерті Федорова стала важкість поєднаної травми грудної клітини і живота, а неправильні дії лікарів обумовили зниження наданої медичної допомоги і тим самим не перешкодили перебігу травми у хворого і попередження тяжких наслідків.

Дружина Ростислава – Наталія – розповідає, що саме у той день святкували день медика та припускає, що лікарям через це було не до хворих і Ростислав загинув саме через халатність лікаря, який не здійснив необхідного обстеження. Торакальний хірург Віктор Водоп’ян пробував встановити дренаж у легеню, але у нього це не вийшло. Як показав ряд експертиз, дренаж був вставлений неякісно, до легені він так і не дійшов – пробив лише м’язову тканину між ребрами. Помер чоловік від надривів селезінки, внаслідок якої відбулася внутрішня кровотеча.

Сьогодні у суді дослідили частину матеріалів справи та експертизу, в якій вказано, що хірург справді зробив неправильно прокол черевної порожнини, внаслідок чого 700 грамів крові зібралося у легені замість того, щоб вийти на зовні.

Наступне засідання відбудеться 14 лютого.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі