За крок до епідемії: на Рівненщині понад 17 тисяч нещеплених дітей

За крок до епідемії: на Рівненщині понад 17 тисяч нещеплених дітей
0
За крок до епідемії: на Рівненщині понад 17 тисяч нещеплених дітей

Лише в нашій області є понад 17 тисяч дітей, які в минулих роках не отримали вакцинальний комплекс проти правцю. А ще є понад 15 тисяч дорослого населення, які потребують чергового щеплення проти правця. І це незважаючи на те, що вакцини вдосталь.
Статистика захворювання на правець у Рівненській області невтішна. Летальність понад 90%. Можливо вже пора переосмислити своє відношення до вакцинації і зрозуміти, що вакцина це надійний захист від інфекційних хвороб.

- Дворічна дитина, вже три тижні перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, на апараті штучного дихання, без свідомості, з постійними судомами. Діагноз: правець, важкий перебіг, генералізована форма. Тільки зараз дитина почала приходити до тями та впізнавати маму. Жахлива картина, яка не повинна бути в цивілізованій країні у 21 столітті. Але це реальність. І зараз ця реальність у Рівненській області, де захворіла дитина, яка не має жодного щеплення проти правця. Правець дуже важке захворювання з високою летальністю. Всі хто не щеплений знаходиться в зоні ризику. І як не прикро, але таких дітей, які не мають щеплень не одиниці – їх тисячі, - розповів завідувач відділом епідеміології Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

- Таке враження, що має статися трагедія з Вашими близькими, родичами, знайомими, їх приятелями щоб відчути і пересвідчитися , що вакцинація все ж врятує Вас, Ваших дітей від смертельної загрози. Батьки, Ви і надалі будете дискутувати яку ж вакцинацію і якою вакциною Ви не будете робити своїм дітям????? ВИ за них робите вибір в напрямок реанімації???? Та прийдіть же до пам'яті і свідомості. Нехай ця дитина буде врятована .І нехай це буде останній правець , летальність від якого 90 %,  - обурюється заступник начальника міського управління охорони здоров`я Вікторія Покоєвчук.

 
 
0
Суспільство # правець
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі