За тиждень 16 правопорушень на Рівненщині зафіксували у сфері рибальства

За тиждень 16 правопорушень на Рівненщині зафіксували у сфері рибальства
0
За тиждень 16 правопорушень на Рівненщині зафіксували у сфері рибальства

У період з 5 по 11 вересня 2019 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. КУпАП та 11 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

«У порушників вилучено 1,5 кг водних біоресурсів та два заборонених знаряддя лову (сітку та «бредень»). Накладено штрафів на суму 867 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 360 грн. Крім того, п’ять справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності» - повідомив заступник начальника управління - начальник Відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олександр Новак.

Для прикладу, восьмого вересня  рибпатрульні викрили порушників, які здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову - «бреднем». Вони рибалили на водоймі, поблизу с. Діброва Володимирецького району Рівненської області. У громадян вилучено понад один кг риби: щука – 4 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 1 360 грн. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено. Адмінсправи за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлено до районного суду Рівненської області.

Згодом рейдова група зафіксувала ще чотири порушення правил рибальства. На березі водойми, поблизу с. Сварині Володимирецького району виявлено місцевих жителів, які планували здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – «климнею». Особи порушили ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», п. 4.3 Правил любительського і спортивного рибальства, на них оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

10 вересня Рівненській рибоохоронний патруль задокументували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Горинь, поблизу с. Чудниця Гощанського району. Близько 21 години виявлено двох порушників, які здійснювали вилов риби - однією лісковою сіткою. Проте, завдяки оперативності рибоохоронного патруля, громадянин не вистиг завдати шкоди рибному господарству.  Заборонені знаряддя лову вилучено. На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540-53-90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

В період з 20 серпня по 30 вересня у Рівненській області розпочинається друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов.

Після закінчення заборони дозволено одній особі за добу перебування на водоймі загального користування виловити не більше 30 раків. Мінімальний його розмір повинен бути не менше, ніж 10 см. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі