Закупівлю шкільного автобусу без гальм Рівненський суд визнав недійсною

Закупівлю шкільного автобусу без гальм Рівненський суд визнав недійсною
0
Закупівлю шкільного автобусу без гальм Рівненський суд визнав недійсною

Аварійний автобус «Mercedes-Benz Sprinter» купили у Вараші для школярів, щоб возити їх на екскурсії, через платформу PROZORRO. На це міська рада виділила 1 мільйон 500 тисяч гривень. Переможцем торгів стало приватне підприємство «ВТК «Дельфін»» з міста Нетішин. Втім, продавець не хотів ні міняти цей автобус на інший, ні повертати гроші. А тому за справу взялася прокуратура.

Господарським судом Рівненської області підтримано позицію органів прокуратури Рівненської області та 28 листопада постановлено рішення, яким визнано недійсними результати процедури торгів та договір, укладений між Управлінням освіти Вараської міської ради та приватним підприємством, на поставку за 1,5 млн грн шкільного автобуса марки «Mersedes-Benz-Sprinter» для перевезення дітей.

Підставою для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру стали установлені факти порушень вимог бюджетного законодавства та Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення процедури торгів, яка підлягала відміні. Крім того, у ході перевірки технічного стану придбаного транспортного засобу перед процесом його введення в експлуатацію з’ясувалося, що він переобладнаний із вантажного та має близько 2 десятка технічних недоліків, серед яких – максимальна зношеність гальмівних дисків, витікання пального та мастильних матеріалів, відсутність систем кондиціонування та опалення пасажирського відділення.

Дізнавшись про такі грубі порушення, Сарненською місцевою прокуратурою з метою захисту інтересів держави і дітей пред’явлено до суду позов про визнання недійсними результатів процедури торгів, договору на поставку автомобіля, а також стягнення з підприємства 1,5 млн грн, за які було придбано небезпечний транспортний засіб.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі