Зарічненський лісгосп благає жителів Рівненщини про співпрацю

Зарічненський лісгосп благає жителів Рівненщини про співпрацю
0
Зарічненський лісгосп благає жителів Рівненщини про співпрацю

Околиці населених пунктів Зарічненського району, що на Рівненщині, перетворились на сміттєзвалища. Вивозити відходи поліщуків вже просять навіть лісівники, пише Північ-інфо.

Допис – крик душі авторства директора Зарічненського лісгоспу С. Киркевича опублікували на фейсбук-акаунті підприємства. За його словами, околиці населених пунктів району вже перетворились на дикі звалища, сміттям завалені узбіччя, ліси, береги водойм. Полісся потихеньку перетворюється на зону екологічного лиха.

Жителів району закликають вивозити сміття на санкціоновані сміттєзвалища замість кидати його будь-де. Просять вирішити проблему і місцеву владу, адже сміття за графіком вивозять лише з центральних вулиць Зарічного, лишаючи всіх інших мешканців самими розбиратись зі смердючою проблемою.

Лісгосп обіцяє свою допомогу при вирішенні цього питання, якщо воно все ж зрушить з місця:

Звернення до жителів району Державного підприємства «Зарічненське лісове господарство»

На дворі 21 століття – весь прогресивний світ бореться із забрудненням навколишнього середовища. Ми – люди, мешканці нашої планети Земля, хочемо бачити її зеленою, барвистою і квітучою. Тільки за 1 хвилину у світі створюється 2500 тон нового сміття. Площа всіх сміттєзвалищ в Україні дорівнює території країни Бельгії. А околиці нашого селища та сіл району претворились на дикі звалища. Сміттям завалені узбіччя, автомобільні дороги, на нього ми натрапляємо у нашому лісі, на березі наших річок та наших цілющих озер, які відомі на всю Україну!!!!! Наше прекрасне Полісся перетворюється з екокологічно чистої зони в зону екологічного лиха.
Є люди, які з байдужістю переступають сміття і думають, що їх це не стосується. Але вони глибоко помиляються, тому що через повітря й одяг отруйні речовини потрапляють у їх дім, осідають на продуктах харчування, шкірі. Деякі з них чудово розчиняються і через шкіру просочуються в організм, нарешті, вони можуть потрапити в наш організм через легені.
Хочемо достукатись до совісті кожного жителя району: вивозьте сміття на санкціоноване сміттєзвалеще. Звертаємось з прохання до місцевої влади: організувати вивезення сміття по графіку не тільки з центральних вулиць селища, але й з його околиць, оскільки не всі жителі мають свій транспорт. ДП «Зарічненський лісгосп» прийме активну участь та надасть можливу допомогу у вирішенні цього питання. 
Ми звикли на місцях звинувачувати у більшості економічних, соціальних і побутових проблемах владу, але забруднення сміттям території нашого району – це, насамперед, стосується особисто кожного жителя. Ми з звинувачуємо всіх навкруги окрім себе, як каже народна мудрість – «В чужому оці бачу й пилинку, а в своєму не помічаємо й колоди». 
Шановні жителі району!!!! Давайте разом будем створювати чистоту нашого довкілля для нас самих і майбутніх поколінь.

Директор ДП «Зарічненського лісгоспу» С.В.Киркевич

0
Найцікавіші матеріали
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі