Заступнику голови РДА обрали запобіжний захід та арештують майно

Заступнику голови РДА обрали запобіжний захід та арештують майно
0
Заступнику голови РДА обрали запобіжний захід та арештують майно

Сьогодні суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу першому заступнику голови Рівненської районної адміністрації Ігорю Грубому.

Нагадаємо, посадовця затримали 23 жовтня поблизу РДА. Його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів США за вирішення земельних питань. Сам Ігор Грубий усе заперечує і вини своєї не визнає.

Сторона обвинувачення просить обрати запобіжний захід Ігорю Грубому у вигляді тримання під вартою, або ж мільйон гривень застави.

Адвокат підозрюваного Андрій Колесник зазначає, що підозра висунута його підзахисному - не обґрунтована, а в кабінеті чиновника знайшли лише п`ять тисяч доларів, а не десять:

 - Він не є суспільно небезпечна особа до якої потрібно застосовувати найсуворіший запобіжний захист. Еквівалент застави повинен бути співрозмірний з доходами даної особи, - каже адвокат Андрій Колесник та просить у суду застосувати до Ігоря Грубого мінімальну заставу.

Слідчий суддя Петро Денисюк вирішив застосувати до Ігоря Грубого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці, або заставу у розмірі 160 прожиткових мінімумів, а це 281 тисяча гривень. Після цього суддя Петро Денисюк розгляне ще одне клопотання про арешт усього майна першого заступника голови Рівненської РДА. Адвокат Ігоря Грубого каже, що на це рішення суду подаватиме апеляцію, оскільки в його підзахисного таких грошей - немає.

Тим часом, в управлінні захисту економіки в Рівненській області просять громадян повідомити про факти вимагання та отримання неправомірної вимоги вищевказаною посадовою особою. Дану інформацію необхідно повідомляти за номером телефону +380 (68) 951 08 98, або звернутися в управління захисту економіки в Рівненській області: м. Рівне, вул. Пушкіна, 4

 

 

 

Вікторія Мамотюк

0
Політика Кримінал # Рівне # запобіжний захід # Ігор Грубий
Найцікавіші матеріали
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі