«Зберігаючи пам’ять про Голокост» - рівненських дослідників запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

«Зберігаючи пам’ять про Голокост» - рівненських дослідників запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі
0
«Зберігаючи пам’ять про Голокост» - рівненських дослідників запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за сприяння МОН України оголошує ІІ Всеукраїнський конкурс наукових і науково-дослідних проєктів для студентів та аспірантів «Зберігаючи пам’ять про Голокост». Про це йдеться на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Прийом заявок триває до 7 жовтня 2019 року.

Конкурс покликаний підтримати талановиту молодь, яка зацікавлена в науково-дослідній роботі, та залучити її до вивчення Голокосту на території України та інших країн Східної Європи, зокрема масових розстрілів у Бабиному Яру й загалом злочинів, скоєних тоталітарними режимами.

«Ця тема далеко не завжди потрапляє у фокус уваги молодих науковців. Окремі дослідники, які цікавляться нею, часто виїжджають продовжувати свою наукову роботу за кордон — здебільшого до США, Німеччини, Ізраїлю, де вивчення Голокосту підтримується різноманітними грантами. Оголошуючи другий Всеукраїнський конкурс, Меморіальний центр прагне змінити цю ситуацію й зацікавити нове покоління дослідників темою Голокосту. Ми переконані, що потрібно й надалі спільними зусиллями держави та зацікавлених організацій створювати нові можливості для вивчення цієї теми саме в Україні», — говорить виконавча директорка та директорка зі стратегії BYHMC Яна Барінова.

Які роботи приймають на конкурс?

Науково-дослідні проєкти з гуманітарних та суспільних наук: історії, філософії, права, психології, соціології, політології, релігієзнавства, культурології та інших, пов’язані з тематикою конкурсу. Проєкти мають бути новими, не містити плагіату та не мати нагород інших конкурсів. Роботи можна подавати українською або англійською мовами.

Участь у конкурсі можуть брати студенти (курсанти), які навчаються на 3-4 курсі бакалаврату або на магістратурі, а також аспіранти. Можна брати участь у конкурсі індивідуально або в складі авторського колективу не більш як із двох осіб. Якщо ви вже були учасником конкурсу, можна податися знову, але з новим проєктом.

Конкурс буде проходити у три етапи:

І етап — прийом заявок на конкурс триває до 7 жовтня 2019 року. Щоб взяти участь, надсилайте заявку та анотацію проєкту на електронну адресу: konkurs@babynyar.org. На їхній основі журі відбере учасників другого етапу до 15 жовтня 2019 року.

ІІ етап — подання конкурсних робіт триває до 15 листопада 2019 року. Журі оцінить проєкти та відбере найкращі для участі у третьому етапі.

ІІІ етап — презентація та захист проєктів, за результатами яких журі визначить переможця конкурсу. Третій етап відбудеться у грудні 2019 року в одному з університетів Києва.

До складу журі конкурсу увійдуть представники Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» та установ, за сприяння яких проводиться конкурс, а також авторитетні історики, представники громадського сектора та культурного середовища.

Переможець конкурсу та проєкти, які посядуть друге і третє місця, отримають винагороди:

за перше місце — 5000 гривень;

за друге місце — 3000 гривень;

за третє місце — 2000 гривень.

Переможець конкурсу здобуде можливість пройти стажування у Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр».

Вимоги до робіт і деталі подачі заявок — у «Положенні про конкурс», що доступне за посиланням

Контактні особи: Михайленко Наталія – (044) 248 19 21, Анна-Марія Басаурі-Зюзіна – (044) 233 66 17, e-mail: konkurs@babynyar.org.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі