Зеленський відповів на петицію про розмитнення «євроблях»

Зеленський відповів на петицію про розмитнення «євроблях»
0
Зеленський відповів на петицію про розмитнення «євроблях»

Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на петицію, звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти роботі нардепів і урядовців у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо доступного розмитнення «євроблях».

Про це йдеться у відповіді Зеленського на петицію, яку підписали майже 27 тисяч громадян.

У петиції, зокрема, просили президента провести спільну нараду з нардепами від «Слуги народу» та прийняти рішення «про негайне включення до порядку денного на засідання комітету фінансів, податкової та митної політики комплексного законопроект про доступне розмитнення 3704-3706».

У відповіді на петицію Зеленський зазначив, що 9 листопада відбулось засідання податкового комітету Ради, на якому розглянули низку законопроектів, які стосуються змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та ввезення на митну територію України транспортних засобів.

За його словами,  серед проектів законів, які розглядалися, – № 3704 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку» і № 3706 «Про внесення змін до розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Зеленський додав, що за результатами проведеного обговорення комітет Ради прийняв рішення підготувати доопрацьований законопроект та з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника голови комітету Олександра Ковальчука із залученням до її роботи представників Кабміну.

Президент додав, що надіслав звернення до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив.

Нагадуємо:

Раніше Кабмін погодив проект постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Також повідомлялось, що власники «євроблях» не можуть вивезти авто, адже його одразу конфісковують, а розмитнення автомобіля по діючих ставках не звільняє від штрафу 170 тисяч.

За матеріалами: Економічна правда

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі