Зеленський втрачає позиції, але залишається лідером президентського рейтингу, – опитування

Зеленський втрачає позиції, але залишається лідером президентського рейтингу, – опитування
0
Зеленський втрачає позиції, але залишається лідером президентського рейтингу, – опитування

Після Володимира Зеленського у п'ятірці лідерів симпатій громадян перебувають Петро Порошенко, Юрій Бойко, Юлія Тимошенко та Ігор Смешко.

Лідером президентського рейтингу залишається чинний глава держави Володимир Зеленський. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводилось з 24 травня по 4 червня 2020 року.


Згідно з даними опитування, якби вибори президента України відбувалися на початку червня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 25,7% українців. Після нього у п'ятірці лідерів симпатій громадян перебувають екс-глава держави Петро Порошенко, якого б підтримали 11,1% респондентів; голова партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко (9%); лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко (6%) та очільник партії «Сила і честь» Ігор Смешко (4,6%).  Згідно з результатами опитування, за голову партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та лідера Радикальної партії Олега Ляшка проголосували б по 3% респондентів. Фронтмена гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука підтримали б 2,1% респондентів; екс-народного депутат Олександра Вілкула – 1,4%.

За інших кандидатів проголосували б 2,5% респондентів, 2,6% зазначили, що зіпсували б бюлетень; 16,2% наразі не визначилися, за кого голосувати. Ще 1,6% опитаних відмовилися відповідати на запитання, а 11,3% сказали, що не будуть голосувати на виборах.

Водночас, як зазначається у прес-релізі за результатами опитування, якщо розрахувати відсотки щодо тих, хто визначився з кандидатом (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися наприкінці травня - на початку червня), то отримано такі показники підтримки: 37,6% респондентів проголосували б за Зеленського; 16,2% – за Порошенка, 13,2% – за Бойка, 8,7% – за Тимошенко, 6,8% – за Смешка; 4,4% – за Гриценка, 4,4% – за Ляшка, 3% – за Вакарчука, 2% – за Вілкула. За інших кандидатів віддали б свої голоси 3,6%.

Опитування проводилось методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) серед 4 тис. респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Похибка вибірки не перевищує 1,7%.

За матеріалами УНІАН

Читайте також: Негода знеструмила 54 населені пункти Рівненщини

Читайте також: На Рівненщині молодики угнали легковик, щоб витягнути свій «BMW» з болота (ФОТО)

Читайте також: Україна встановила абсолютний антирекорд по захворюваності на COVID-19

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі