Жіноча БК «Рівне» побореться з Чемпіонками України за друге місце турнірної таблиці

Жіноча БК «Рівне» побореться з Чемпіонками України за друге місце турнірної таблиці
0
Жіноча БК «Рівне» побореться з Чемпіонками України за друге місце турнірної таблиці

 

Після майже місячної перерви з домашнього тріумфу у Кубку України, жіноча команда Баскетбольний клуб «Рівне» вперше зіграє перед власними уболівальниками. В останній день лютого, в Спорткомплексі «ДЮСШ-4» вони прийматимуть діючого Чемпіона України, столичне «Динамо-НПУ». Перемога в цій грі дозволить підопічним Валерія Жартуна випередити киянок та вийти на друге місце турнірної таблиці Суперліги, крім того, команда зможе продовжити свою переможну серію в офіційних іграх до шести матчів.

У статусі володаря Кубку України, БК «Рівне» вже відіграв три виїзних матчі Суперліги, і у всіх здобув перемогу. Спершу в Одесі над «Інтерхімом» 76:58, а потім двічі у Бердянську над фіналістом Кубку «Чайкою-ДЮСШ» – 70:61 та 76:63. Тож, перед іграми з «Динамо-НПУ» рівнянки у п’ятнадцяти матчах мають 8 перемог при семи поразках і посідають друге місце турнірної таблиці.

Щодо суперника, то в них на одну гру менше і співвідношення перемог та поразок 8/6 і третє місце в таблиці.

Після тріумфального минулого сезону, цьогоріч «Динамо-НПУ» лихоманить. На це є як суб’єктивні, так і об’єктивні причини. Як ми вже не раз казали, що в теперішньому регулярному чемпіонаті Суперліги фактично відсутній спортивний принцип, адже усі шість учасників виходять до плей-оф. Тож, команди мають можливість не лише «награвати молодь», але й зекономити на «дорогих» легіонерах, заявивши їх лише перед відповідальними іграми. Саме таким шляхом пішли і динамівки, які «відпустили» своїх «заокеанських лідерок» та боролися виключно «українським складом», і, до речі, грали доволі непогано, у восьми стартових матчах, здобувши шість перемог і лише двічі поступившись фавориту «Київ-Баскету». Але все, як то кажуть, пішло шкереберть, коли бердянська «Чайка-ДЮСШ» «дістала свої тузи з рукава», і спершу вибила «Динамо-НПУ» з Кубку України, а потім обіграла їх в чемпіонаті. Схоже, що після цього в клубі вирішили, що варто підключати і свою «важку артилерію». Поступово в заявці динамівок з’явилися Владислава Волошина, Анжеліка Зволяк а Еллазія Блоктон та Ешлі Ніколь Морріссет. Як не дивно, але таке підсилення команді не допомогло. Поразка від тої ж «Чайки-ДЮСШ» в Бердянську, потім домашнє фіаско з «Інтерхім-СДЮСШОР» та черговий розгром від «Київ-Баскет». Звісно, що все стало не геть погано. «Динамо-НПУ» обіграло «Франківськ-ПНУ», а потім була «солодка помста» «Чайці-ДЮСШ» 85:32. Здавалося, що нарешті в команді все налагодилось, але як «грім серед ясного неба» 22 лютого, «прилетіла» поразка в Одесі від того ж таки «Інтерхім-СДЮСШОР» 81:79. І от саме цей результат додає оптимізму для рівненської команди. Адже, ще 8 лютого, наші дівчата БК «Рівне» розгромили одеситок на виїзді.

Як би там не було, але «закидати шапками» «Динамо-НПУ» цієї суботи навряд чи вдасться. Бо в цьому сезоні команди вже двічі зустрічалися, і в обох матчах сильнішими були столичні баскетболістки. Спершу у Рівному 61:51, а потім у Києві – 75:72. Щодо історії протистоянь БК «Рівне» та «Динамо-НПУ», то за два попередні сезони, в яких жіноча БК «Рівне» виступала у Суперлізі, команди провели вісім поєдинків. В активі рівнянок лише дві перемоги при шести поразок, при чому, команда зробила це один раз на виїзді і один раз вдома. Зазначимо, що в сезоні 2017-2018, БК «Рівне» вирвавши перемогу в домашньому матчі 31 січня з рахунком 87:84, фактично поховала надії киянок поборотися за медалі, не давши їм можливості потрапити у плей-оф. Як відомо, в тому чемпіонаті жіноча команда БК «Рівне» виборола бронзові медалі змагань.

Історія протистоянь БК «Рівне» та «Динамо-НПУ»

01.03.2019 Динамо-НПУ — БК Рівне Жінки 87 – 65
16.02.2019 БК Рівне Жінки — Динамо-НПУ 54 – 72
12.01.2019 Динамо-НПУ — БК Рівне Жінки 60 – 52
21.10.2018 БК Рівне Жінки — Динамо-НПУ 79 – 87
09.03.2018 Динамо-НПУ — БК Рівне Ж 65 – 58
31.01.2018 БК Рівне Ж — Динамо-НПУ 87 – 84
18.11.2017 Динамо-НПУ — БК Рівне Ж 58 – 70
25.10.2017 БК Рівне Ж — Динамо-НПУ 62 – 64

Тож, запрошуємо усіх уболівальників прийти та підтримати нашу команду в грі з сильним та принциповим суперником. І нагадуємо, що 29 лютого та 1 березня – це черговий «Баскетбольний вікенд» у нашому місті. Адже, окрім гри жіночої команди, два матчі проведуть наші хлопці, які також зустрінуться з прямим конкурентом за друге місце турнірної таблиці.

Квитки на усі матчі Ви можете вже придбати онлайн, і, традиційно, усіх наших уболівальників з інших міст та країн запрошуємо підтримати команду у відеотрансляції, яку, традиційно, організовує офіційний транслятор всіх домашніх матчів БК «Рівне», Телерадіокомпанія «Ритм».

0
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі