Зірковий гітарист-віртуоз представить рівнянам сольну програму

Зірковий гітарист-віртуоз представить рівнянам сольну програму
0
Зірковий гітарист-віртуоз представить рівнянам сольну програму

15 травня о 18.00 у рівненському Палаці культури «Текстильник» відбудеться сольний концерт знаного українського гітариста-віртуоза, заслуженого артиста України, соліста Національної філармонії України Андрія Остапенка.

 Якщо ви мрієте відпочити від міської метушні, галасливих вулиць і просто зробити собі свято, сходіть на концерт гітарної музики. І неодмінно – на класичну програму! Один з найкращих вітчизняних виконавців на класичній гітарі, Андрій Остапенко, підготував концерт із популярних творів композиторів, які вже стали легендами в історії гітарного виконавства. Більшість із них представляють Іспанію, країну, яка вважається одним із основних найдавніших центрів розвитку гітари. Гітара була тут улюбленим інструментом ще в Середньовіччі. Прозвучать ностальгійні «Спогади про Альгамбру» Франциско Тарреги, грайливе «Скерцо-Вальс» Мігеля Льобота, сповнена контрастів «Соната Giocosa» Хоакіна Родріго та інші твори.

Бонусом і органічним доповненням іспанської програми стане музика бразильського композитора Ейтора Віла-Лобоса і француза Ролана Д'єнса. Буде представлено як оригінальні твори для гітари, так і перекладення для цього інструмента, які здійснили видатні гітаристи нашого часу. Цікаво, що «Поетичні вальси» Енріке Гранадоса ми почуємо у перекладенні провідного італійського гітариста Паоло Пегораро. Саме у нього Андрію Остапенку пощастило навчатися під час стажування у Міжнародній академії гітари імені Ф.Тарреги в Італії. Поза тим, на запрошення українського гітариста побував маестро Пегораро і в Україні – в якості голови журі Першого Міжнародного конкурсу гітаристів 2007 року, що проходив у Києві. Андрій Остапенко зіграє свій сольний концерт на гітарі німецького майстра Дітера Хопфа під назвою «Artista Membrane».

0
Афіша # Рівне # Текстильник # Гітарист
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі