Жителі Рівненщини і машини купили, і субсидію хотіли

Жителі Рівненщини і машини купили, і субсидію хотіли
0
Жителі Рівненщини і машини купили, і субсидію хотіли

Дубенською місцевою прокуратурою було скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 3 жителів Дубенського району, які вчинили кримінальні правопорушення, а саме приховали купівлю авто у декларації для призначення субсидії. Під час досудового розслідування підозрювані уклали з прокурором угоду про визнання винуватості.

«На підставі зібраних поліцією та прокуратурою доказів встановлено, що ці особи подали до Управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації завідомо підроблені документи – декларації про доходи і витрати осіб, що звернулися за призначення житлової субсидії, які містили неправдиві відомості про придбане майно. У них підозрювані умисно не відобразили відомості про купівлю членами сім’ї за відповідний період дороговартісного майна, а саме – автомобілів», – повідомив керівник Дубенської місцевої прокуратури Василь Мартинюк.

Такі неправомірні дії сприяли встановленню громадянам права на призначення житлової субсидії та призвели до надміру її виплати на загальну суму понад 30 тис грн. За даними фактами Дубенською місцевою прокуратурою було розпочато 3 кримінальні провадження, досудове розслідування у яких в стислі строки завершено, а майнова шкода, завдана бюджету на вказану суму, відшкодована у повному обсязі.

Судом стосовно одного із зловмисників вже постановлено обвинувальний вирок із призначенням штрафу. Обвинувальні акти щодо інших 2 осіб перебувають нині на розгляді суду.

Довідково: згідно із вимогами законодавства субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у будинку людей, в т.ч. фактично проживаючих у ньому осіб, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири, будинку, транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири, будинку чи автомобіля на суму, яка на дату купівлі чи оплати перевищує 50 тис грн.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури
Рівненської області

0
# Дубно # Рівненщина # прокуратура # субсидія
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі